• BIST 9548.09
  • Altın 2497.112
  • Dolar 32.491
  • Euro 34.543
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Üç boyutlu laparoskopik cerrahi üniversite hastanesinde

Üç boyutlu laparoskopik cerrahi üniversite hastanesinde
Ülkemizde sınırlı sayıdaki sağlık merkezinde bulunan üç boyutlu (3D) laparoskopik cerrahi ünitesi, Düzce Üniversitesi Hastanesinde hizmet vermeye başladı.

Ülkemizde sınırlı sayıdaki sağlık merkezinde bulunan üç boyutlu (3D) laparoskopik cerrahi ünitesi, Düzce Üniversitesi Hastanesinde hizmet vermeye başladı.

Üç boyutlu laparoskopik cerrahi ünitesi ile ilgili önemli bilgiler veren Düzce Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mevlüt Pehlivan, cerrahinin önemli alanlarından olan laparoskopik cerrahinin 1980'lerden itibaren gelişmeye başladığını ifade etti. Geçmiş yıllarda açık yöntemle yapılan ameliyatların, günümüzde genel cerrahi tarafından laparoskopik yöntemle yapılabildiğini dile getirdi.

Laparoskopik yöntemlerin, hastaların hastanede kalış sürelerini kısalttığını belirten Prof. Dr. Mevlüt Pehlivan, bu yöntemin hastaların daha erken ayağa kalkmalarını, daha az ağrı duymalarını ve daha erken işlerine dönmelerine imkan sağladığını vurguladı. Laparoskopik yöntemlerdeki gelişmelerin hızla devam ettiğini söyleyen Prof. Dr. Mevlüt Pehlivan, "Gelinen noktada çalışılan alandaki görüntü kalitesini en üst düzeye çıkaran ve görüntünün laparoskopiden farklı olarak üç boyutlu olarak görülebilmesine, cerrahın çalıştığı alana daha çok hakim olmasına olanak sağlayan bu yöntem, günümüzün en ileri laparoskopik cerrahi yöntemidir" şeklinde konuştu.

Yüksek teknolojik özellikli cerrahilerin artık üç boyutlu laparoskopi sistemiyle yapılabildiğinin altını çizen Prof. Dr. Pehlivan, Bölgemize hizmet veren üç boyutlu laparoskopi sisteminin, yapılacak cerrahi işlemlerin kalitesine de daha fazla katkı sağlayacağını ifade etti.

Bu yöntemle Üniversite Hastanesinde reflü ve obezite cerrahisi ile mide ve bağırsak tömörleri cerrahisi başta olmak üzere birçok ileri laparoskopik ameliyatın yapılabileceğine dikkat çeken Prof. Dr. Mevlüt Pehlivan, "Üniversitemizin ve Hastanemizin güncel tıp teknolojilerinin uygulanması konusunda Bölgemizdeki önderlik görevini sürdürebilmesi hepimize gurur vermektedir" diyerek açıklamalarını sonlandırdı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim