• BIST 8718.11
  • Altın 2244.816
  • Dolar 32.3308
  • Euro 35.1735
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Üç Aydır Maaş Alamayan İşçiler Fabrikanın Kapısında Saatlerce Beklediler

Üç Aydır Maaş Alamayan İşçiler Fabrikanın Kapısında Saatlerce Beklediler
Zonguldak'ın Çaycuma ilçesi Akyamaç köyü sınırları içinde bulunan bir tekstil fabrikasından 3 aydır maaşlarını alamadıklarını iddia eden işçiler,...

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesi Akyamaç köyü sınırları içinde bulunan bir tekstil fabrikasından 3 aydır maaşlarını alamadıklarını iddia eden işçiler, sabah saatlerinde fabrikanın önüne gelerek işverenden alacaklarını istedi.

Aynı firmanın Çaydeğirdeğirmeni beldesindeki fabrikasında çalışan işçiler fabrikanın el değiştirmesiyle eski alacaklarını alamadıklarından dolayı ve işverenin Çaycuma'daki fabrikasına geldi. Devrek, Çağdeğirmeni, Gökçebey, Çaycuma ve çevre köylerden aynı tekstil fabrikasında çalışan yaklaşık 100 kadar işçi, sabahın erken saatlerinden itibaren fabrikanın kapısının önünde beklemeye başladı. Bir süre sonra işçilerin yanına gelen fabrika sahibi Akın A. kendilerinin de zor durumda olduğunu söyleyerek işçileri ikna etmeye çalıştı. İşverenin sözlerine ikna olmayan işçiler, maaşların ödeneceğine dair yazılı teminat isteyince de Akın A. hiç bir cevap vermeden fabrikaya gitti.

Aylardır mağdur edildiklerini ifade eden işçiler, "Bizleri 3 aydır oyalıyorlar. Bir çoğumuz evli ve ev geçindiriyor. Bankalara kredi borcumuz var. Bugün maaşları vereceklerine dair söz vermişlerdi. Ama geldik bizlere "Paramız, canımızı mı alacaksınız" dediler. Çağdeğirmeni'ndeki fabrikayı satılar, parasını peşin aldılar. Fabrikayı alan kişilere de maaşlar ödeneceğine dair söz vermişler. Ama paralarımız ödenmedi. Onların sözüne güvenerek İstanbul'dan gelen arkadaşlarımız var. Maaşlarımızı alamadığımız gibi sigortalarımızı da yatırmamışlar. Sigorta için denetlemeye gelince sigortası olmayanları arka kapıdan çıkarıyorlar. Sabahlara kadar mesai yaptığımız günler oldu. Emeğimizin karşılığını istiyoruz. Yakınlarımızdan borç alıp geçinmeye çalışıyoruz" dediler.

Olay yerine gelen İlçe Jandarma Komutanı Selçuk Özen, her iki tarafın temsilcilerini bir araya getirerek uzlaştırmaya çalıştı. Görüşme sonunda fabrika sahibinden maaşlarının ay sonuna kadar ödeneceğine dair teminat mektubu alan işçiler, fabrika önünden sessizce ayrıldı. Öte yandan, görevini yapmaya çalışan basın mensuplarına da sözlü olarak hakaret eden fabrika sahibi Akın A., basın mensuplarının görüntü almasını engelledi.

Üç Aydır Maaş Alamayan İşçiler Fabrikanın Kapısında Saatlerce Beklediler

Üç Aydır Maaş Alamayan İşçiler Fabrikanın Kapısında Saatlerce Beklediler

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim