• BIST 9679.8
  • Altın 2488.854
  • Dolar 32.4095
  • Euro 34.4391
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 7 °C
  • İzmir 15 °C

ÜAK Başkanı Özer Saldırıyı Kınadı

ÜAK Başkanı Özer Saldırıyı Kınadı
Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) Başkanı ve Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof.

Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) Başkanı ve Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer dün akşam saatlerinde başkent Ankara'da gerçekleşen terör saldırısını kınadı.

Dün akşam saatlerinde başkent Ankara'da yaşanan ve 37 vatandaşın hayatını kaybettiği terör saldırısına tepki gösteren Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) Başkanı ve Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti, her şartta ülkesinin bölünmez bütünlüğünden vazgeçmeyecektir" dedi. Yaşanan terör saldırısında hayatını kaybedenlere başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileyen Prof. Dr. Mahmut Özer açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Milletimizin başı sağolsun kirli emellerine ulaşmak için, her türlü kötülüğü yapmaktan çekinmeyen terör grupları 13 Mart Pazar günü suçu yalnızca o sırada sokaktan geçmek olan canlarımızı gözlerini kırpmadan hayatından etmiştir. Daha önce ülkemizin değişik yerlerde askerimize, polisimize, kamu görevlilerimize ve masum vatandaşlarımıza karşı yapılan terör eylemleri ile bugün Ankara'da sivil vatandaşlarımızı hedef alan terör saldırısı arasında hiçbir fark yoktur. İnsanlarımızın serbestçe dolaşma hakkı bulunan sokakları, şehirleri korkulacak yerler haline getirmeye çalışan bu gruplar, hain emellerine asla ulaşamayacaktır. Ankara'daki saldırıyı gerçekleştirenlerin amacı, devletimizin terörle haklı, başarılı ve etkili mücadelesini zaafa uğratmak adına farklı toplum kesimlerini birbirine düşürebilmektir. Asırlardır doğusuyla batısıyla, kuzeyiyle güneyiyle kopmayan bir kardeşlik bağı ile birbirine bağlı olduğumuz bu topraklarda, gözü dönmüş teröre karşı; sağduyuyu elden bırakmadan, yapılan hain saldırılara karşı kardeşlik ve dayanışma duygularımızdan taviz vermeden, sabırla tek vücut olmaya devam edeceğiz. Bu konuda herkesi sorumlu davranmaya, dikkatli hareket etmeye, terörün yanında değil karşısında yer almaya davet ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, her şartta ülkesinin bölünmez bütünlüğünden vazgeçmeyecektir. Milletimizin kararlılığı, devletimizin gücü ve imkânlarıyla; bu saldırıların faillerinin ve arkasındaki karanlık güçlerin tespit edilerek gereken cezanın verileceğine olan inancımız tamdır. Milletimizin huzurunu, ülkemizin güven ve istikrar ortamını bozmayı amaçlayan bu saldırıda hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve aziz milletimize başsağlığı, yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim