• BIST 9121.68
  • Altın 2324.222
  • Dolar 32.3597
  • Euro 34.9217
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

U19 Kürek Kadın Milli Takımı Adana’da Kampa Girdi

U19 Kürek Kadın Milli Takımı Adana’da Kampa Girdi
Kürek Milli Takım Antrenörü Sonat Doğan, kış koşullarında Türkiye'de en ideal parkur olan Seyhan Baraj Gölü'nden en verimli şekilde yararlandıklarını...

Kürek Milli Takım Antrenörü Sonat Doğan, kış koşullarında Türkiye'de en ideal parkur olan Seyhan Baraj Gölü'nden en verimli şekilde yararlandıklarını söyledi.

Aynı zamanda Kürek Federasyonu Teknik Kurul Üyesi olan Doğan, kendisiyle birlikte antrenörler Gökhan Aksoy ile Umur Demirez gözetiminde değişik kulüplerden 10 kadın milli takım sporcusu ile Adana Seyhan Baraj Gölü, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Kano-Kürek Tesisleri'nde günde çift antrenman yaparak uluslararası müsabakalara hazırlandıklarını kaydetti.

Adana'da çalışma koşullarından çok mutlu olduklarını, milli takım için tüm olanakları seferber eden ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak ile tesis görevlilerine teşekkür eden Doğan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Kış koşullarında kürek için Türkiye genelinde en ideal parkur olan Seyhan Baraj Gölü'nden en verimli şekilde yararlanıyoruz. Adana'da kamp için her şey mükemmel. Hava şartları çok iyi ve çağdaş bir tesise sahip. Kış sezonu boyunca her ayın üçte birini Adana'da kamp yaparak Avrupa ve dünya şampiyonalarına hazırlanacağız. Geniş kadroya sahibiz. Geçen yıl en anlamlı başarıyı Romanya'da Balkan Şampiyonası'nda 11 madalya kazanarak gösterdik. Ayrıca, Çin'in Nanjing kentinde Yaz Gençlik Olimpiyat Oyunları'nda üçüncü, Brezilya Rio De Janeiro'da ise dünya gençler üçüncülüğü elde ettik. 2016 için asıl hedefimiz, 18-21 Mayıs tarihleri arasında Belgrad'da, 7-10 Temmuz tarihleri arasında Litvanya'nın Trakai Kenti'nde gerçekleştirilecek Gençler Avrupa Şampiyonası ile 17-28 Ağustos tarihleri arasında Hollanda'nın Rotterdam Kenti'nde yapılacak Gençler Dünya Şampiyonası'na hazırlanıyoruz. Kazanacağımız madalyalarda Adana'nın büyük payı olacak."

Doğan, Kürek Federasyonu Başkanı İlhami İşseven'in Adana'yı çok önemsediğini, çağdaş tesislerde ulusal ve uluslararası müsabaka yapmayı düşündüğünü, kadın kampının ardından 9 günlük U19 Erkek kampının da Adana'da gerçekleştirileceğini de sözlerine ekledi.

U19 Milli Takım Hazırlık Kampı aday kadrosu için Adana'da bulunan sporcuların isimleri ve kulüpleri şu şekilde:

Didem Sürer, Nigar Demiroğlu, (Adana TOHM), Ayşenur Yılmaz, İrem Bulut, (Şişecam Çayırova), Nisa Arıcı, Sedef Özalp, Ayşe Ece Artan (Sakarya Gençlik Spor), Elif Sağçolak, (Hereke Nuh Çimento), Berre Baltaoğlu (Galatasaray), Ceylin Uzel (İstanbul Türk Balıkadam Kulübü)

U19 Kürek Kadın Milli Takımı Adana’da Kampa Girdi

U19 Kürek Kadın Milli Takımı Adana’da Kampa Girdi

U19 Kürek Kadın Milli Takımı Adana’da Kampa Girdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim