• BIST 9079.97
  • Altın 2325.099
  • Dolar 32.3482
  • Euro 34.9469
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Twitter yetkilileri: Türkiye'de ofis açmak zaman alacak!

Twitter yetkilileri: Türkiye'de ofis açmak zaman alacak!
Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK),Twitter ile ilgili daha önce başlatılan çalışmalar kapsamında yapılan üçüncü toplantı 25 Ağustos 2014 tarihinde İstanbul Bölge Müdürlüğü'nde yapıldı.

 Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK),Twitter ile ilgili daha önce başlatılan çalışmalar kapsamında yapılan üçüncü toplantı 25 Ağustos 2014 tarihinde İstanbul Bölge Müdürlüğü'nde yapıldı. Toplantıda Twitter'ın Türkiye'de temsilcilik açması konusu gündeme getirildi. Twitter temsilcileri, Türkiye’de ofis açılması konusunun gündemlerinde olduğunu, ancak bunun zaman alacağı ifade etti. Yetkililer, ikili işbirliğinde kaydedilen aşamanın, ofis açılması hususunu teşvik edeceğini söyledi.

Toplantıya BTK Başkanı Dr. Tayfun Acarer ve Kurul Üyesi Dr. Ömer Fatih Sayan ile Twitter yetkilileri ve Erişim Sağlayıcıları Birliği temsilcileri katıldı. BTK tarafından yapılan yazılı açıklamada toplantının içeriğine ilişkin bilgiler verildi. Açıklamada, Twitter tarafından Türkiye’de ofis açılması, mahkeme kararlarının uygulanması, Türkçe Destek Hattı, buzlama işlemi ve sahte hesaplardan korunmak amacıyla hesapların doğrulanması konularının görüşüldüğü aktarıldı.

Twitter temsilcilerinin, Türkiye’de ofis açılması konusunun gündemlerinde olduğunu ancak bunun zaman alacağı ifade edilen açıklamada, "Yetkililer, ikili işbirliğinde kaydedilen aşamanın, ofis açılması hususunu teşvik edeceğini ifade etmiştir. BTK yetkilileri ise, ofis açılmasının önemine değinerek, özellikle iletişim konusunda mesafe kaydedilmesine rağmen, çok sayıda teknik konunun olduğunu ve bu hususların ancak Türkiye’de açılacak ofis marifetiyle çözümlenebileceğini vurgulamıştır." denildi.

Türk Mahkemelerince alınan 'Erişim Engelleme Kararları' ile ilgili olarak, yürütülen görüşmeler neticesinde erişim engelleme kararlarının büyük ölçüde Twitter tarafından uygulandığı belirtilmiş ve Türkiye tarafından bu husustaki memnuniyet dile getirilmiştir.

TÜRKÇE DESTEK HATTI KURULACAK

Açıklamada, 'Türkçe Destek Hattı' konusunda da, Twitter yetkililerince Türkçe konuşan kişilerin Twitter’da istihdam edildiği ve Türkçe bilen personel sayının bu süreç içerisinde giderek arttığı, bu kapsamda gerekli hazırlıkların tamamlanınca ivedilikle Türkçe Destek Hattının kurulacağı bildirildi.

Yapılan toplantıda, çalışmaların karşılıklı işbirliği içinde devam edilmesi kararlaştırıldığı, bu kapsamda BTK yetkilileri ile Twitter Başkan Yardımcısı Colin Crowell, önümüzdeki hafta İstanbul’da 5 gün sürecek olan ve internet dünyası açısından büyük önem taşıyan uluslararası İnternet Yönetişim Forumu (IGF) esnasında tekrar görüşme yapılacağı kaydedildi.

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim