• BIST 9524.59
  • Altın 2489.764
  • Dolar 32.5509
  • Euro 34.7218
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Twitter baştan aşağı değişiyor

Twitter baştan aşağı değişiyor
13 gün boyunca ülkemizde yasaklı bulunan Twitter, bir yandan Türkiye'deki erişim yasağıyla uğraşırken, diğer yandan da tasarımında radikal değişikliklere gitmek için önemli adımlar attı.

Twitter'ın tasarımı değişiyor. Bazı ülkelerde bulunan kullanıcıların halihazırda geçtiği tasarıma Türkiye'deki kullanıcılar da geçmeye başladı. Tasarımda ilk dikkat çeken nokta ise Facebook'un tasarımı ile bir hayli benzerlik taşıması. 

Profil fotoğrafı ve kullanıcı bilgileri sol kısımda yer alırken, atılan tweet sayısı, takipçiler ve takip edilenler de üst menü de yer alıyor. Geniş ekranlara özel olarak tasarlanan yeni Twitter böylece ekranı sonuna kadar kullanıyor. Yeni tasarımda dikkat çeken bir diğer nokta da takipçilerin listelenmesiyle ilgili... Artık büyük fotoğraflar halinde üçerli sırayla takipçiler görülecek.

Twitter'daki bir diğer değişiklik ise fotoğraf ekleme özelliğiyle ilgili... Normal şartlarda tweet başına bir fotoğraf ekleyebilen kullanıcılar gelecek güncellemeyle birlikte birden fazla fotoğrafı üstelik karakter sınırına tabi kalmadan kullanabilecek. Bunun dışında fotoğraflar üzerinde etiketleme de yapılabilecek. Facebook'ta olduğu gibi kullanıcılar paylaştıkları fotoğraflar üzerinden arkadaşlarını etiketleyebilecek. 

Twitter'ın en radikal değişikliklerinden biri ise henüz kesinleşmese de 'okunma' rakamları olacak. Atılan tweet'leri kaç kişinin okuduğu görünecek ve böylece kullanıcılar yazdıklarıyla kaç kişiye ulaşabildiklerini gerçek zamanlı olarak öğrenebilecek. 

Twitter'ın bir diğer önemli adımı ise retweet özelliğinin değişikliğiyle ilgili... Kullanıcılar yakın gelecekte retweet butonunu görmeyecek, bunun yerine 'Share with followers' yani 'takipçilerle paylaş' butonu görecek. Pratikte her iki buton da aynı işlevi görecek. 

Twitter'ın kuruluşundan bu yana kullanılan '@' ve '#' sembolleri de yakın gelecekte tarihe karışacak. Bundan böyle kullanıcılar bu sembolleri kullanmadan da birbirleriyle iletişimde kalabilecek.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim