• BIST 9079.97
  • Altın 2302.3
  • Dolar 32.3226
  • Euro 35.0903
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

TV reklamı çekme iddiasıyla dolandırıcılık yapan 2 kişi yakalandı

TV reklamı çekme iddiasıyla dolandırıcılık yapan 2 kişi yakalandı
Ulusal bir televizyon kanalının adını kullanarak firmalarla 300 lira karşılığında reklam anlaşması yaptığı iddia edilen 2 kişi, Bursalı esnafın...

Ulusal bir televizyon kanalının adını kullanarak firmalarla 300 lira karşılığında reklam anlaşması yaptığı iddia edilen 2 kişi, Bursalı esnafın uyanıklığı sayesinde yakalandı. Kamera ile çekime gelen şahıslar, polis tarafından yakalandı. Yakalanma anı güvenlik kameralarınca da kaydedildi.

Olay, merkez Osmangazi ilçesi tarihi Tuz Pazarı'nda sabah saatlerinde meydana geldi. Esnaf Kerim Turan'ı ulusal bir TV kanalından aradıklarını öne süren şahıslar, TV kanalında yayınlanmak üzere reklam çekimi yapmak istediklerini söyledi. Şahısların dolandırıcı olabileceğinden şüphelenen esnaf Turan, polisle işbirliğine gitti.

"300 LİRA DEYİNCE ŞÜPHELENDİK"

Şahısların 300 lira karşılığından TV reklamı çekeceklerini söylemelerinden şüphelendiğini anlatan Turan, "Bunun bu kadar ucuz olmayacağını düşündük. Televizyon kanalını aradık. "Biz böyle bir ücret talep etmiyoruz" dediler. "Bu dolandırıcılık" işidir dedik. Bir hazırlık yaptık, burada çarşımızı koruyan sivil polislerle işbirliğine gittik. "Buyurun gelin çekimimizi yapalım" dedik. Sabah geldiler, kahvaltı yaptık, çekim yaptılar. Sonra da emniyetten arkadaşlar gelerek gözaltına almak suretiyle emniyete götürdüler." diye konuştu.

Şahıslardan şikayetçi olduğunu belirten Turan, "Davanın arkasında olmayı düşünüyorum. Çünkü herkes cüz'i miktar karşılığında reklam yapmak ister. İnsanların mağdur olmaması için ben şahıs olarak şikayette bulundum." diye konuştu.

ÇEKTİKLERİ VİDEOLARI İNTERNETTEN YAYINLAMIŞLAR

Bu arada, işyerine bir kamera ile gelen şahısların İ.B. ile E.B. isimli kuzenler olduğu belirlendi. Kuzenlerin, işyerine gelerek kahvaltı yaptıktan sonra çekim yapması ve ardından polislerin içeri gelerek dolandırıcıları gözaltına alması işyerinin güvenlik kamerası tarafından da kaydedildi. Şahısların bu yolla çeşitli illerdeki çok sayıda işyerinden para aldığı, çektikleri videoları ise internet sitesinden yayınladığı belirlendi.

TV reklamı çekme iddiasıyla dolandırıcılık yapan 2 kişi yakalandı

TV reklamı çekme iddiasıyla dolandırıcılık yapan 2 kişi yakalandı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim