• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Tuzla’da Sokak Hayvanları ‘Mama Otomatı’ İle Besleniyor

Tuzla’da Sokak Hayvanları ‘Mama Otomatı’ İle Besleniyor
Tuzla Belediyesi, sokak hayvanlarını beslemek için sunduğu hizmetlere bir yenisini daha ekledi.

Tuzla Belediyesi, sokak hayvanlarını beslemek için sunduğu hizmetlere bir yenisini daha ekledi. Hayvanseverlerin gönüllü desteği ile geri dönüşebilir atıklar kullanılarak sokak hayvanlarının su ve gıda ihtiyacının karşılanmasını amaçlayan mama otomatı projesi uygulanmaya başladı.

Tuzla Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Tuzla Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü işbirliğiyle geri dönüşebilir atıklardan sokak hayvanlarını besleyen ve onlara su verebilen "mama otomatı" projesi geliştirildi. İlk örnekleri Şifa Kültür Merkezi, Doğa Koleji önü ve TOKİ Konutları'na konulan mama otomatları içine geri dönüşebilir atıkların atılmasıyla sokak hayvanları susuz ve mamasız kalmamış olacak. 2 hazneli olarak geliştirilen otomatlarda pet şişe veya metal içecek kutularının otomata atılmasıyla hazneye mama dökülerek hayvanlar doyurulacak. Pet şişedeki suyun otomattaki diğer hazneye boşaltılmasıyla da hayvanların susuz kalması önlenmiş olacak. Böylece geri dönüşüme de katkı sağlanmış olunacak.

PLASTİK ATIKLARIN KAPAKLARI DA AYRI TOPLANACAK

Tuzla Belediyesi, atıkların plastik kapaklarının da değerlendirilmesi amacıyla Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD) ile protokol imzaladı. Mama otomatında kullanılan pet şişelerin kapakları da ayrı toplanacak ve toplanan plastik kapaklar, ihtiyaç sahibi engellilere verilmek üzere akülü veya manüel tekerlekli sandalye olarak değerlendirilecek.

"3 SOSYAL SORUMLULUK PROJESİNİ BİRLİKTE GERÇEKLEŞTİRİYORUZ"

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, uygulamanın üç farklı sosyal sorumluluk projesini koordine eden örnek bir proje olduğunu söyledi. Başkan Yazıcı, "Atıkların toplanması, sokak hayvanlarının beslenmesi ve ihtiyacı bulunan engellilere tekerlekli sandalye temininin sağlanması gibi çevreci ve sosyal konulara duyarlılığı arttıran üç projeyi birlikte gerçekleştiriyoruz. Kamu ile gönüllülerin işbirliğini geliştiren bu uygulamanın ilçemizde önemli bir destek bulacağına inanıyorum" dedi.

Başkan Yazıcı, mama otomatının Tuzla sahil ve İstasyon Mahallesi Batakçalı mevkisine de konulacağını açıkladı.

Tuzla’da Sokak Hayvanları ‘Mama Otomatı’ İle Besleniyor

Tuzla’da Sokak Hayvanları ‘Mama Otomatı’ İle Besleniyor

Tuzla’da Sokak Hayvanları ‘Mama Otomatı’ İle Besleniyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim