• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

TÜYAP Sektörün Lider Firmalarını Bir Araya Getiriyor

TÜYAP Sektörün Lider Firmalarını Bir Araya Getiriyor
TÜYAP tarafından düzenlenen SANTEK 2016-3. Doğu Marmara sanayi ve teknoloji fuarı kamuoyuna tanıtıldı.

TÜYAP tarafından düzenlenen SANTEK 2016-3. Doğu Marmara sanayi ve teknoloji fuarı kamuoyuna tanıtıldı.

TÜYAP tarafından 26 - 29 Mayıs 2016 tarihleri arasında Kocaeli'de düzenlenecek olan SANTEK 2016 - 3. Doğu Marmara Sanayi ve Teknoloji Fuarı bugün düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna tanıtıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Fuar Merkezi'nde düzenlenecek olan fuara yurtdışından da ziyaretçilerin katılması bekleniyor. Santek 2016 3. Doğu Marmara Sanayi ve Teknoloji fuarında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na tahsis edilecek standda "Yerleştirme Sergisi" açılacak olup ithal edilen bazı ürünlerin yerli firmalardan teminine ilişkin görüşmeler yapılacaktır. Yine yerli tedarikçi bulma yönünde çalışmaları kapsamında Türk Hava Yolları Teknik, Aselsan ve Roketsan fuarda yer alacaktır.

Santek Fuarı'nda ilk defa uygulanacak olan makine ve malzeme tedariği konusunda CERN Projesi gerçekleştirilecektir. TOBB liderliğinde düzenlenecek olan projede, Türkiye'nin CERN ortak üyeliğinin başlaması ile Türkiye'de üretim yapan sanayi firmaları CERN'de yapılan alım ve ihalelere katılım hakkı elde etti. Ortalama 600 milyon avroluk mal ve hizmet alımlarının gerçekleştiği CERN'ün Türk firmaları için yeni bir pazar oluşturması yanında yüksek teknolojili üretim ve ARGE faaliyetlerine de bir ivme kazandırması bekleniyor. Önceki senelerde de yapılmış olan ve bu yıl da Santek Fuarı'nda eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek Match for Industry - Ticari İş Görüşmeleri organize edilecek.

50'yi aşkın ülkeden firmaların Türkiye Pazarı'ndan stratejik ortakları bulmak ve Türk firmaları ile ticari ve teknolojik işbirliği yapma amacıyla Kocaeli'ye gelecekleri SANTEK fuarında, Türk İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) ve TÜYAP işbirliğinde eş zamanlı İnşaat Müteahhitliği Zirvesi gerçekleştirilecek.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim