• BIST 9039.77
  • Altın 2298.627
  • Dolar 32.3159
  • Euro 35.1084
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

TÜYAP İSMOB Mobilya Fuarı’na Samsun Damgası

TÜYAP İSMOB Mobilya Fuarı’na Samsun Damgası
Türkiye'nin en büyük, dünyanın da en önemli üçüncü mobilya fuarı olan, İstanbul Mobilya Fuarı'na bu yıl Samsunlu firmalar damga vurdu.

Türkiye'nin en büyük, dünyanın da en önemli üçüncü mobilya fuarı olan, İstanbul Mobilya Fuarı'na bu yıl Samsunlu firmalar damga vurdu.

Samsun TSO'nun yürüttüğü Samsun Mobilya Sektörünün İhracat Kapasitesinin Artırılması Projesi kapsamında fuara katılan Samsunlu mobilyacıların tasarımı ve kalitesiyle, işlevselliğiyle öne çıkan, özgün tasarımlarla hayat bulan mobilyaları katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) tarafından 2005 yılından itibaren organize edilen, Türk mobilya sektörünün dünyaya açılan kapısı olan, "İstanbul Mobilya Fuarı"na Samsunlu mobilya firmaları adeta damga vurdu. Fuara, Ekonomi Bakanlığı Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi programı kapsamında Samsun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yürütülen "Samsun Mobilya Sektörünün İhracat Kapasitesinin Artırılması Projesi"nde yer alan Samsun markaları katıldı. Yerli ve yabancı birçok ziyaretçiyi ağırlayan fuarda, Samsunlu firmaların yer aldığı stantlar büyük ilgi gördü.

TÜRK MOBİLYA SEKTÖRÜNÜN BULUŞMA NOKTASI

Fuarda Samsunlu firmalara başkanlık yapan Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Muharrem Durmuşoğlu, "Odamız önderliğinde fuarda yer aldık. Fuarda sergilediğimiz, tasarımı ve kalitesiyle, işlevselliğiyle öne çıkan, özgün tasarımlarla hayat bulan mobilyalarımız katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü. Ayrıca arkadaşlarımız, bu etkinlik sayesinde sektörle ilgili ikili görüşmeleri de yapma fırsatı buldu. Öte yandan, 15-20 Mart tarihleri arasında 50'ye yakın mobilya firmasının katılımıyla TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenleyeceğimiz Mobilya Fuarı'nın da sektörümüze büyük ivme kazandıracağına inanıyoruz" dedi.

MURZİOĞLU: "MOBİLYA SEKTÖRÜNE İNANIYORUZ"

Mobilya sektörünün güçlü bir sektör haline gelerek, bu anlamda uluslararası arenadaki rakipleriyle rekabet edebilecek duruma gelmesini istediklerini ifade eden Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ise, "Sektörün sorun ve ihtiyaçlarına cevap vermek için çaba harcıyoruz. Biz mobilya sektörüne inanıyoruz ve sektörün ihracatının artırılması anlamında, firmalarının geliştirilmesi anlamında da sektörüme gereken desteği vermeye gayret gösteriyoruz. Bu anlamda düzenlenen fuarları çok önemsiyoruz. Sektör temsilcilerimiz İstanbul'da dünyanın en önemli mobilya fuarından biri olan fuarda teknolojik gelişmeleri de yakından takip etme imkanı buldu. Bundan sonra yapacağımız çalışmalarla da inşallah mobilya sektörümüzü hep birlikte daha iyi yerlere taşıyacağız" diye konuştu.

TÜYAP İSMOB Mobilya Fuarı’na Samsun Damgası

TÜYAP İSMOB Mobilya Fuarı’na Samsun Damgası

TÜYAP İSMOB Mobilya Fuarı’na Samsun Damgası

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim