• BIST 107.286
  • Altın 143,410
  • Dolar 3,5648
  • Euro 4,1530
  • İstanbul 28 °C
  • Ankara 29 °C
  • İzmir 36 °C

Tütüncü’den Akmek Öğrencilerine Yemek Dersi

Tütüncü’den Akmek Öğrencilerine Yemek Dersi
Kepez Belediyesi Başkanı Tütüncü, Antalya Kepez Meslek Edindirme Kursları'nı (AKMEK) ziyaret etti.

Kepez Belediyesi Başkanı Tütüncü, Antalya Kepez Meslek Edindirme Kursları'nı (AKMEK) ziyaret etti.

Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü, AKMEK öğrencilerini ziyaret etti. Ziyaretinde Başkan Tütüncü, öğrencilerin kendisi için hazırladığı salata yapımına şahit oldu.

Kendisinin de iyi bir aşçı ve gurme olduğunu anlatan Tütüncü, belediye başkanı olmadan önce evde sık sık yemekler yaptığını söyledi. Şu anda yoğunluğu nedeniyle mutfağa giremediğini belirten Tütüncü, yemek yapmayı çok sevdiğini söyledi.

TÜTÜNCÜ'DEN PİLAV DERSİ

Pilav, et, balık ve salata yapımında dikkat edilmesi gerekenleri sıralayan Tütüncü, "Pilav yaparken pilavın miktarı kadar su eklenmesi gerektiği söylenir. Pirinç haşlanan suyla pişiyor. O yüzden pilav yapılan tencerenin ısı iletkenliğine ve ateşin yüksekliğine göre su ayarlanmalı. Ben pilav yaparken, sürekli gözeterek su eklerim" dedi. Tütüncü daha sonra kuru fasulye, salata, tavada ve mangalda et ile balığın nasıl yapılacağını da anlattı.

GÜZEL GÖRÜNÜMLÜ YEMEKLER TAVSİYESİ

Eskiden ebeveynlerin tarifi üzerine yemek yapılırken günümüzde çok daha ayrıntılara dikkat edilerek yemekler hazırlandığını belirten Tütüncü, "Meslek sahibi olmak için, güzel görünümde yemekler çıkarmanız gerekli. Örneğin makarnada kolay ilerlenebilir. Tavada balık, salata çeşitleri, makarna salatasının çeşitlerini beraber yapacağız" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48 | Faks : 0212 293 75 49 | Haber Scripti: CM Bilişim