• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 24 °C

Tütün Üreticilerinin Zorlu Maratonu Başladı

Tütün Üreticilerinin Zorlu Maratonu Başladı
Ege Bölgesi'nin lokomotif tarım ürünlerinden olan tütün, Balıkesir'in Sındırgı ve Kırsal mahallelerinde yetiştirilmeye devam ediyor.

Ege Bölgesi'nin lokomotif tarım ürünlerinden olan tütün, Balıkesir'in Sındırgı ve Kırsal mahallelerinde yetiştirilmeye devam ediyor. İşçiliği son derece zorlu olan tütünde, fidelerin tohumları toprakla buluşuyor. Sındırgı ilçesinde aralıksız 8 ay süreyle emek harcanan tütünde, üretimin ilk aşaması olan fide ekim çalışmalarına başlandı.

Sındırgı'nın mahallelerinde tütün üreticileri özel oluşturdukları yastıklar da tohumları toprakla buluşturuyor. İhtiyaç duyulan tütün fidelerini yetiştirmede açık veya kapalı arazilerde tütün fidelerinin güçlü ve sağlıklı olası için yer seçimi yapıldıktan sonra ekim yapılıyor. Sındırgı'ya bağlı Çoturtepe Mahallesi'nde naylon seralar altında tütün fidesi yetiştirmek için fidan ocağı hazırlayan üreticilerden Fatma İnkaya, "Tütün fidelerinin ocaklarını hazırladık, kemresini çektik, tırmık yaptık ondan sonra tohumunu saçtık. Saçtığım tohumlar süpürge ile süpür gelendi ondan sonra üzerine kapak atıyorum. Tütünü çocukluğumdan beri yapıyorum ama son 30 yıldır kendim yapıyorum. Çocukken büyüklerimizin yaptığı işi şimdi biz yapıyoruz. 2 ay fidanların başında uğraşıyoruz. Ondan sonra çapasını yapıyoruz. Çapası bittikten sonra kırımına başlıyoruz. Tütün Eylül ayında sona eriyor" dedi.

Bir diğer tütün üreticisi 50 yaşındaki Mehmet İnkaya ise "Geçim kaynağımız tütün. Yazın boş kalmamak için bugün tütün fidelerini toprakla buluşturuyoruz. Tohumlar bittikten sonra yeşerecek ve iki kulak olmaya başladığında firmaların verdiği ilaçlarla ilaçlamasını yapacağız. Nisan Mayıs aylarında burada yetiştirdiğimiz fideleri tarlalara dikeceğiz" dedi.

Çok sayıda farklı işin bir arada yapılması nedeniyle tütün yetiştiriciliğinin son derece meşakkatli olduğu belirtildi.

Tütün Üreticilerinin Zorlu Maratonu Başladı

Tütün Üreticilerinin Zorlu Maratonu Başladı

Tütün Üreticilerinin Zorlu Maratonu Başladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim