• BIST 9079.97
  • Altın 2310.506
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.0929
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

'Tutuksuz gazeteci kalana kadar umudumuzu tüketmeyeceğiz'

'Tutuksuz gazeteci kalana kadar umudumuzu tüketmeyeceğiz'
Silivri'de tutuklu bulunan gazeteciler için devam eden umut nöbetini İzmir Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti...

Silivri'de tutuklu bulunan gazeteciler için devam eden umut nöbetini İzmir Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Misket Dikmen devraldı. Umut nöbetini tutmaya devam edeceklerini belirten Misket Dikmen, "'Umut asla tükenmeyecek. Bu nöbeti bu şekilde sürdürmeye devam edeceğiz. Bu nöbeti çok anlamlı buluyorum. Tutuksuz gazeteci kalana kadar umudumuzu asla tüketmeyeceğiz.'" dedi.

Tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması için Silivri'de başlatılan umut nöbetine, İzmir Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen devam etti. Özgürlüklerin kısıtlandığı bir süreçten geçildiğini vurgulayan Hüseyin Mutlu Akpınar, "'Bugün Türkiye'de demokrasi ayıbı yaşanıyor. Özgürlüklerin bu kadar kısıtlandığı süreçte insanların özgürce kendini ifade edemediği bir süreçten geçiyoruz. Hele hele gazetecilerin özgürce yazamadığı, yazdıklarından dolayı tutuklandığı bir süreci yaşıyoruz. Demokrasinin, özgürlüklerin başkenti İzmir'den İzmir Gazeteciler Başkanımız ve meclis üyelerimizle birlikte buraya umut nöbeti tutmaya geldik. İçerden sürekli not geliyor. Notu gönderen arkadaşlarımız Can Dündar ve Erdem Gül umutlarını hiçbir zamana yitirmediler bizde umutlarımızı hiçbir zaman yitirmeyeceğiz.'" şeklinde konuştu.

Umut nöbetini çok anlamlı bulduğunu belirten Misket Dikmen ise, "'Umut nöbeti gazetecilerin mesleklerine bağlılıklarının çok önemli bir göstergesi. Ben tarihe çok önemli bir eylem olarak yazılacağını ve kalacağını düşünüyorum. Umut asla tükenmeyecek. Bu nöbeti bu şekilde sürdürmeye devam edeceğiz. Bu nöbeti çok anlamlı buluyorum. Tutuksuz gazeteci kalana kadar umudumuzu asla tüketmeyeceğiz.'" ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim