• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Tutuklu gazetecilere 'çav bella'lı destek

Tutuklu gazetecilere 'çav bella'lı destek
Cezaevinde bulunan gazetecilere destek için tutulan umut nöbetinin 55 gününde sırayı Grup Yorum üyeleri aldı.

Cezaevinde bulunan gazetecilere destek için tutulan umut nöbetinin 55 gününde sırayı Grup Yorum üyeleri aldı. Tutuklu gazetecilere desteklerini dile getirmek için Silivri Cezaevi önünde "çav bella" şarkısını söyleyen grup üyeleri, baskılara rağmen susmayacaklarını söyledi.

Silivri Cezaevi'nde umut nöbetinde sırayı Grup Yorum aldı. Tutuklu gazetecilere desteklerini dile getirmek için nöbete geldiklerini, Can Dündar ve Erdem Gül ile dayanışma göstermek için nöbeti devraldıklarını söyledi. Grup adına açıklamayı İbrahim Gökçek yaptı. Gökçek, Türkiye'nin şimdilik değişmeyen ama ileride değişecek olan gerçeğinin Türkiye'deki faşizm olduğunu söyleyerek şöyle konuştu: "Geçmişten bu yana bir çok gazeteci, aydın, sanatçı düşüncelerinden ötürü hapse atıldı, yetmedi katledildi. Öğretim üyeleri, profesörler bombalandı. Bu ülkede doğrudan, haktan yana olmanın bir şekilde her zaman bedelini bu düzen ödettiriyor."

Kendileri için Silivri Cezaevi'nin yabancı bir yer olmadığını, grup üyelerinden birinin de cezaevinde yattığını söyleyen Gökçek, "Ama bugün Dündar ve Gül için buradayız. AKP iktidarı zannediyor ki kendim gibi düşünmeyenleri baskı uygulayarak cezaevlerine atarak susturabilirim sindirebilirim diye düşünüyor. Ama biz böyle olduğunu düşünmüyoruz. Bir iktidar, bir düzen yok olmanın sonuna yaklaştığı anlarda böylesi saldırıları, böylesi büyük linç girişimleri, provakasyonları, katliamları yoğunlaştırır. Dün yaşadığımız örneklerin aynısını bir kez daha yaşıyoruz. Her yere saldırıyorlar, herkese saldırıyorlar. Sadece sanatçılar, gazeteciler değil, en küçük bir muhalefete bile tahammülleri yok. Ama ne olursa olsun susmayacağız. Asla ve asla bu ülkede ne Can Dündar'ların ne müzisyenlerin, ne tiyatrocuların, ne sinemacıların susacağına inanmıyoruz." ifadelerini kullandı.

Dün olduğu gibi bugün de gerçekleri yazmaya, anlatmaya, şarkılarını söylemeye devam edeceklerini belirten Gökçek, "Bütün saldırıların altında yatan da bugün AKP iktidarının, bugün bu düzenin bu ülkenin aydınlarına, sanatçılarına ve halka karşı duyduğu korku vardır. Biz korkularını daha da büyütmek için mücadelemize devam edeceğiz." dedi.

BASIN YİNE YAZACAK

Grubun diğer üyelerinden Selma Altın da hapishanelerin, gözaltıların hep susturma aracı olarak kullanıldığını, ancak bunların susturulmaya yetmediğini, belirten, "Yazan yine yazacağını yazıyor, alanlara çıkmak isteyen yine çıkıyor. Yine öyle devam edecek. Yine herkes şarkısını türküsünü yapacak. Basın yine yazmaya devam edecek. Mesleğini, onuruyla ve gururuyla yapmak isteyen basın yine devam edecek." dedi.

Grup Yorum, özürlük tutkusu isimli şarkılarını ve "çav bella" isimli şarkıyı tutuklu gazeteciler için cezaevi önünden seslendirerek gazetecilere desteklerini dile getirdi.

Tutuklu gazetecilere 'çav bella'lı destek

Tutuklu gazetecilere 'çav bella'lı destek

Tutuklu gazetecilere 'çav bella'lı destek

Tutuklu gazetecilere 'çav bella'lı destek

Tutuklu gazetecilere 'çav bella'lı destek

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim