• BIST 9524.59
  • Altın 2494.526
  • Dolar 32.505
  • Euro 34.7385
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Tutuklu gazeteciler için başlatılan umut nöbeti devam ediyor

Tutuklu gazeteciler için başlatılan umut nöbeti devam ediyor
Tutuklu gazeteciler için Silivri'de devam eden umut nöbetini, Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Genel Başkanı Hasan Kütük ve Eğitim İş İstanbul 2 No'lu...

Tutuklu gazeteciler için Silivri'de devam eden umut nöbetini, Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Genel Başkanı Hasan Kütük ve Eğitim İş İstanbul 2 No'lu Şube Başkanı Mehmet Yeşildağ devraldı. Türkiye'de demokrasinin olmadığını belirten Mehmet Yeşildağ, "'Suçu işleyenin değil, suçu haber yapanın, toplumu bilgilendirme görevi yapan gazetecilerin tutuklanması bu ülkede demokrasinin olmadığının bir göstergesi. Demokrasi ve adalet bir gün herkese lazım olacak.'" dedi.

MİT TIR'ları haberlerinden dolayı cezaevinde bulunan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile gazetenin Ankara temsilcisi Erdem Gül ve tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması için Silivri'de başlatılan umut nöbetini Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Genel Başkanı Hasan Kütük ve Eğitim İş İstanbul 2 No'lu Şube Başkanı Mehmet Yeşildağ devraldı.

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Genel Başkanı Hasan Kütük, "'Ülkemiz son dönemlerde, biraz da muhalif özelliği olan toplum kesimleri üzerinde oluşan baskı ve bunların en somut ve canlı örneğini Cumhuriyet gazetesinin iki önemli ismi Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutuklanmasıyla gördü. Ayrıca Silivri'nin inanıyorum ki önümüzdeki süreçte gerek insanlık tarihine gerek demokrasi tarihine geçecek bir özelliği vardır. Geçmişte burada tutuklama kararını veren hakimlerle tutukladıkları mahkum ettikleri insanların aynı cezaevinde birlikte yattıkları özellikle bir anlam taşıyor. O nedenle biz de önce gazetecilerin başlattığı bu umut eylemine elbette bir toplumsal duyarlılık ve emek örgütü olma sorumluluğuyla birazcık olsun katkıda bulunmak istedik.'" ifadelerini kullandı.

Eğitim İş İstanbul 2 No'lu Şube Başkanı Mehmet Yeşildağ ise şöyle konuştu: "'Suçu işleyenin değil, suçu haber yapanın toplumu bilgilendirme görevi yapan gazetecilerin tutuklanması bu ülkede demokrasinin olmadığının bir göstergesi. Şu unutulmasın. Demokrasi ve adalet bir gün herkese lazım olacak. Dolayısıyla biz Eğitim İş olarak Kamu İş'in bileşenleri olarak bu haklı mücadelede gazetecilerin yanındayız. Onun için onları desteklemek için nöbete geldik. İnanıyoruz ki bu karanlık günler bir gün bitecek ama sorumlularından da bir hesap sormakta bizim asri görevimiz olsun.''

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim