• BIST 9546.08
  • Altın 2493.407
  • Dolar 32.6002
  • Euro 34.8556
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

Tut Elimi Edirne Derneği, Devlet Korumasındaki Çocuklara Eğitim Verecek

Tut Elimi Edirne Derneği, Devlet Korumasındaki Çocuklara Eğitim Verecek
Tut Elimi Edirne Derneği, BHG Art Yapım Eğitim Şirketi'yle işbirliği yaparak devlet korumasındaki çocuk ve bakıcı annelerine sosyal çevreye uyum ve kişisel...

Tut Elimi Edirne Derneği, BHG Art Yapım Eğitim Şirketi'yle işbirliği yaparak devlet korumasındaki çocuk ve bakıcı annelerine sosyal çevreye uyum ve kişisel gelişim eğitimi verecek. Yönetim Kurulu, sosyal sorumluluk projesi kapsamında ortak çalıştıkları BHG Art Yapım Eğitim Şirketi'nin temsilcileriyle Trakya Üniversitesi Sosyal Tesisleri'nde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Tut Elimi Edirne Derneği sözcüsü Yasemin Meral yaptığı konuşmada, "Bildiğiniz gibi Tut Elimi Edirne Derneği'ni 2014 yılı Aralık ayında kurduk. Yaklaşık bir buçuk yıldır faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Tut Elimi Edirne Derneği devlet korumasındaki gençler ve çocuklarla ilgili bir dernek. Onların sosyal çevreye uyumu ve kişisel gelişimi için kurmuş olduğumuz bir dernek. Edirne'de 14 tane çocuk evimiz var. 150 tane de çocuğumuz var. Bu anlamda devletin politikaları üst seviyelerde ama biz dernek olarak çocukların topluma uyumu için ufak tefek maddi katkılar en çok da manevi katkılar için çalışıyoruz. Bu aşamada bir buçuk yıldan beri güzel kazanımlar sağladığımızı düşünüyorum. Özellikle bir yıl önce bakıcı anne ve çocuklarımıza kişisel gelişim bakımından Gül Meltem Akcan hanımın verdiği eğitimlerle büyük katkılar sağladık ve çocuklarımıza bu anlamda güzellikler kattık. Bugün de burada BHG şirketi ile birlikte ortak bir proje için buradayız. Tekrar bir eğitim programımız olacak. Özellikle bakıcı annelerimize birkaç eğitim semineri verildi ve güzel geri dönüşler oldu" dedi.

BHG şirketinin sahibi ve oyuncu Begüm Akkaya, "Böyle bir konuda burada olmak mutluluk verici. Böyle şeyleri paylaştıkça anlam kazandığını düşünüyorum. Biz BHG Art Yapım Şirketi olarak geçen yıl Ayşegül Yörük sayesinde Tut Elimi Edirne Derneği ile tanıştık. İyi ki de tanışmışız. Geçen yıl çok iyi eğitimlerimiz oldu. Bu yıl da şirketimiz sosyal sorumluluk projesi olarak Tut Elimi Edirne Derneği ile çalışacaktır. Üniversiteli arkadaşlarımızla oturuyor sohbet ediyoruz. Onlara dayatılan bir öteki algısı var. İlk amacımız bunu yok etmek. Bu etiketlerden arındırmaya çalışıyoruz. Yaşlarımız hemen hemen aynı. Bende de gelecek kaygısı var. Bunları hep beraber yapabileceğimi düşünüyorum. Yeniden korkmayan çok güzel genç arkadaşlarımızla tanıştım" ifadelerini kullandı.

BHG Art Yapımın Eğitmeni Gül Meltem Akçan ise verilen eğitimlerle ilgili şunları kaydetti: "Geçen yıl başlayan modüller devam edecek. Çünkü öğrenmenin sonu yok. Birbirini geliştirmenin sonu yok. Nereye kadar elimizi kolumuzu uzatırsak, birbirimize destek verirsek o kadar faydalı olacak. Bu dernekle çalışmak bizi çok mutlu etti. Sosyal sorumluluk projeleri sürekli olan bir şirketiz ama geçen yıl heyecanımız daha da arttı. Gençlerimiz ve gençlerimizin koruyucu annelerinden biz de çok şey öğrendik. Anne olmanın getirdiği duyguyla ben işimi yaparken daha istekli oluyorum. Bu yılda devam etme kararı aldık. Hepimiz bir takımın parçalarıyız. Yapacağımız yıl sonuna kadar yaklaşık 9-10 farklı modül var. Bu modüllerde de istiyoruz ki, dokunalım ve dokunmanın heyecanıyla daha çok iş yapacağız. Onlar 2017-2018 yıllarında da isterlerse biz hazırız."

Toplantıya, Tut Elimi Edirne Derneği sözcüsü Yasemin Meral, Yönetim Kurulu üyeleri Neşe Pişkin ve Hicran Bali, BHG Art Yapım Prodüksiyon Eğitim ve Danışmanlık şirketi sahibi oyuncu Begüm Akkaya, şirket eğitmeni Gül Meltem Akcan ve Genel Müdür Fatih Uzkan katıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim