• BIST 9693.46
  • Altın 2507.379
  • Dolar 32.5825
  • Euro 34.7754
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 20 °C

TÜSİAD'dan koalisyon açıklaması: Bir an önce hükümet kurulsun

TÜSİAD'dan koalisyon açıklaması: Bir an önce hükümet kurulsun
TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes, CNN Türk’de gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Seçimlerden sonra vakit kaybetmeden canla başla çalıştıklarını ifade eden Başaran Symes, bir an önce hükümetin kurulmasını istediklerini belirtti.

TÜSİAD olarak bir an önce hükümetin kurulması gerektiğini belirten Başaran Symes, “Biz seçimlerin ardından, hemen anakaraya gittik. Tüm siyasi partiler sivil toplumun, iş dünyasını görüşünü alma konusunda son derece duyarlılar. Biz hükümetin şekline içeriğinde kimlerin olacağından çok kapsamına, gücüne bakıyoruz. İki büyük parti matematiksel olarak da desteklenen bir şekilde, doğal olarak daha güçlü olur. Bu hükümetin hakikaten çok temel noktalarda Türkiye’nin yatırım ortamını açacağı, kaliteli büyümeyi destekleyecek bir hükümet olması gerektiğini düşünüyoruz. Biz birlikte çalışmak için heyecanlıyız, o yüzden de biz hep diyoruz, vakit kaybetmeyelim, hemen hükümet kuralım” dedi.

İşte Başaran Symes’in konuşmalarından satır başları:

DOĞRU BİLDİKLERİMİZDEN SESİMİZİ KISMAYACAĞIZ

“Şu anda biz yeni yönetim kurulu olarak, tüm emeğimizi Türkiye için daha iyi neler yapabiliriz diye düşünerek hareket etmeyi hedefliyoruz. İş yaparak konuşalım, işlerimizle gündeme gelelim diyorum. sivil toplum iş dünyası siyasilerle birlikte çalışırsak daha iyi işlere imza atarız. Tek başımıza bizim yaptığımız işin bir yararı olmak. Sesimizi de doğru bildiğimiz şeylerde kısmayacağız. Doğruyu söylemek bir sorumluluktur, bence cesaret değildir”

TÜSİAD’A ELEŞTİRİLER

TÜSİAD Başkanı, siyasilerden gelen sert eleştirilere yönelik, “TÜSİAD çok önemli bir demokrasi içinde, iş dünyası için yeni gündemler yaratarak, iş dünyası için çok önemli bir görev üstlendiğini düşünüyorum. Ankaraya ne zaman gitsek bu konuda takdir alıyoruz. Bazen eleştiriler oluyor, bazen başkanlarını rencide eden maalesef sözler de oluyor. Bu durumu zamanla aşacağımızı inanıyorum” dedi.

“KOALİSYONDAN UMUTLUYUZ”

Biz koalisyon için umutluyuz. Erken seçim tartışmaları için çok erken değil mi? Bizim Ankara izlenimlerimize geri dönersek, siyasi parti liderlerimiz kırmızıçizgilerini seçimden sonra da doğal olarak tekrarlıyorlar. Kırmızıçizgiler ortak paydada bir hükümet kurmak için aşılmayacak kadar sert değil. Koalisyondan korkmak gibi bir şeyi düşünemiyorum. Koalisyonlardan çok güzel işler çıkabilir. Koalisyona da biz bu şekilde bakıyoruz. Ortak paydalarda anlaşılmış ama bu partilerin ortak paydalarından çok Türkiye’nin ortak paydalarında olmalı.

YÜZDE 3′LÜK BÜYÜME TÜRKİYE’Yİ SIKINTIYA SOKAR

Başaran, “Program Türkiye’ye faydası olacak, vakit geçirmeyecek bir program önemlidir. Erken seçime doğru giderse, büyümede yüzde 3′lerde tıkandık. Genç nüfusumuz var, bugünkü işsizlik oranı yüzde 5′lik büyümeye tekabül ediyor. Bu yüzden yüzde 3′lük büyüme Türkiye’yi sıkıntıya sokar. Yapısal reformlarda eğitime odaklanmamız lazım” dedi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim