• BIST 9693.46
  • Altın 2494.511
  • Dolar 32.5088
  • Euro 34.6886
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

TÜSİAD üyeleri Mustafa Koç’u andı

TÜSİAD üyeleri Mustafa Koç’u andı
Ocak ayında hayata veda eden Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç için TÜSİAD 46. Genel Kurulu'nda anma töreni tertip edildi.

Ocak ayında hayata veda eden Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç için TÜSİAD 46. Genel Kurulu'nda anma töreni tertip edildi.

Tören dâhilinde Koç için taziye defteri de açıldı. TÜSİAD üyeleri deftere duygularını yazdı.

Anma töreninde TÜSİAD üyelerine seslenen Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, şunları ifade etti:

"Onur Başkanımız, can dostumuz, sevgili kardeşimiz Mustafa Koç aramızda yok. Salonumuz boş, içimiz buruk, gözlerimiz onu arıyor. TÜSİAD'ın 45 seneye dayanan tarihinde zaman oldu kaygımızı, zaman oldu acımızı ve kederimizi paylaştık. Ama hiç böylesine zamansız bir kayıpla sarsılmadık, boynumuz bu kadar bükülmedi Mustafa'ya Allah'tan rahmet, ailesine güç ve sabır diliyorum. Mustafa'yı çok sevdik, ona çok hayranlık duyduk, ona çok güvendik"

Eczacıbaşı, şöyle devam etti:

"Mustafa dev bir gücün en etkin yerinde iken nasıl böyle alçak gönüllü olabiliyordu? Biz, onu tanıyanlar, bunun yanıtını biliyoruz. Mustafa, hepimizin aynı kaderi paylaştığının, aynı gemide yol almakta olduğumuzun bilincindeydi. Mustafa'nın bu anlayışı "ülkem varsa ben de varım" diyen aile geleneğinin de bir devamıydı. Onun topluma hizmet tutkusunun bir temel taşı altın kalbi ise, diğeri temel taşı da bu yaşam felsefesiydi. Mustafa, TÜSİAD'ı Türkiye'nin en önemli sivil toplum örgütü olarak görüyordu. TÜSİAD onun gücünü hep ardında hissetti. Yönetim kurulunda hizmet etti, güç dönemde YİK Başkanı oldu. Sizler onu derneğimizin Onur Başkanı yaparak takdirinizi en anlamlı şekilde belirttiniz. O da bunun karşılığını verdi. Mustafa'nın TÜSİAD'a hizmetlerini hiç unutmayacağız. Mustafa'nın adını ve anısını yaşatalım. Onun için törenler, kitaplar, belgeseller yapalım; adına ödüller koyalım; adını taşıyan okullar, tesisler, enstitüler açalım. Ama bunlarla yetinmeyelim."

Mustafa Koç'un videolarına da yer verilen anma törenine omzunda kırık bulunan kardeşi Ali Koç da katıldı.

TÜSİAD üyeleri Mustafa Koç’u andı

TÜSİAD üyeleri Mustafa Koç’u andı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim