• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 26 °C

TÜSİAD, MAI ile bir araya geldi

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu ve üyelerinden oluşan 25 kişilik bir heyet İsrail'deki muadil kuruluşu İsrail İmalatçılar Birliği (MAI) ile Tel Aviv'de bir araya geldi.

TÜSİAD'tan yapılan açıklamaya göre, mayıs ayında İstanbul'da TÜSİAD'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda TÜSİAD-MAI Yürütme Komitesi kurulması ve komitenin belirlenecek sektörler üzerinde ortak çalışma yapması kararlaştırılmıştı. Oluşturulan Yürütme Komitesi'nin ilk toplantısı MAI'nin ev sahipliğinde Tel Aviv'de TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz ve MAI Başkanı Zvi Oren'in başkanlığında gerçekleştirildi.

Yürütme Komitesi toplantısında iki ülke arasındaki iktisadi ilişkilerin geliştirilmesi üzerine görüş alışverişinde bulunuldu. İş ilişkilerinin geliştirilmesine yönelik genel konuların yanı sıra tarım-gıda, tıbbi teknoloji, zirai teknoloji, tekstil, enerji, turizm ve üniversitelerarası iş birliği konuları ele alınarak somut iş birliği alanları tespit edildi ve bu konularda alt komiteler oluşturulmasına karar verildi. Kurulan alt komitelerin, belirlenen projelerde sağlanacak pozitif adımları tartışmak ve daha ileriye götürmek üzere iki ay içinde bir araya gelmesine karar verildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, TÜSİAD ve MAI'ın bu yılın mayıs ayında İstanbul'da biraraya gelerek iki ekonominin ortak çalışma alanlarını ele alacak bir Yürütme Kurulu oluşturmaya karar verdiğini anımsattı.

Yılmaz, "İnanıyoruz ki ortak çıkarlar ve değerler temelinde gelişen güçlü ilişkiler ve sağlam ekonomik iş birliği her iki ülke açısından önem taşımaktadır. Yürütme Kurulu'nun ilk toplantısını dün MAI'nin Genel Merkezi'nde gerçekleştirdik. Belirlediğimiz alanlardaki potansiyel iş birliği imkanlarına yönelik somut yol haritası çizdiğimiz son derece verimli ve gelecek vaat eden bir toplantı yaptık" ifadelerini kullandı.

MAI Başkanı Zvi Oren ise "TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz ve Türk iş dünyası heyetini İsrail'de ilk defa ağırlıyor olmanın ayrıcalığını yaşadığımız için çok mutluyuz. Türkiye ile İsrail arasındaki iyi iş ilişkileri bizim için çok önemli. İnanıyorum ki bu iş birliğimiz ve iki ülke arasındaki ticaret artmaya ve gelişmeye devam edecektir" değerlendirmesinde bulundu.

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim