• BIST 8975
  • Altın 2282.65
  • Dolar 32.2607
  • Euro 35.0338
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

Tüsiad 2016 İçin Hedef Uyarısı Yaptı

Tüsiad 2016 İçin Hedef Uyarısı Yaptı
Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkan Vekili Şükrü Ünlütürk, tüm dünya ekonomilerinin daralmaya gittiğini ve bu durumun Türkiye'nin...

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkan Vekili Şükrü Ünlütürk, tüm dünya ekonomilerinin daralmaya gittiğini ve bu durumun Türkiye'nin 2023 hedeflerini zora soktuğunu belirterek, "Böyle devam ederse bırakın 500 milyar doları, 200 milyar doları bile yapamayabiliriz. Böylesi zamanlar firmaların farkını göstermesi için önemli bir fırsattır, rekabet şansımızı arttıralım" dedi.

TÜSİAD Baş Ekonomisti Zümrüt İmamoğlu ve TÜSİAD Başkan Vekili Şükrü Ünlütürk, Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) tarafından düzenlenen "Güncel Gelişmeler Işığında Türkiye ve Dünya Ekonomisine Bir Bakış; 2016'dan Beklentiler" konulu seminere konuk konuşmacı olarak katıldı. EGİAD merkezinde gerçekleştirilen toplantıda EGİAD üyeleriyle bir araya gelen Ünlütürk ve İmamoğlu, 2015'te ekonominin zor geçtiğini ve 2016 için de atılması gereken adımlar olduğunu kaydetti.

"DÜNYADA EKONOMİLER DARALMAYA GİDİYOR"

Sadece Türkiye'de değil tüm dünyada ekonomilerin daralmaya gittiğini ve ekonomide yaşanan sorunları sanayici ve işadamlarının bir fırsata çevirmesi gerektiğini savunan TÜSİAD Başkan Yardımcısı Şükrü Ünlütürk, "Daralan pazarlar arzın da azalmasıyla ülkemizin 2023 hedeflerini zora soktu. Böyle devam ederse bırakın 500 milyar doları, 200 milyar doları bile yapamayabiliriz. Çünkü global pazarlar talepte bulunmuyor. Böylesi zamanlar firmaların farkını göstermesi için önemli bir fırsattır. Bizler de kafamızı çalıştırıp rekabet şansımızı arttıralım. Nitelikli ihracat, Ar-Ge, inovasyon gibi alanlara önem vererek yüksek katma değerli üretimi arttırmalıyız" diye konuştu.

Asgari ücrete yapılan yüzde 30'luk zammın işverene 10 puan yansıyacağını belirten Ünlütürk, bunun sonucunda maliyetlerin yanı sıra kayıt dışılık ve işsizlik artacağını öne sürdü.

"ASGARİ ÜCRET ARTIŞI EKONOMİYİ CANLANDIRACAK"

TÜSİAD Baş Ekonomisti Zümrüt İmamoğlu ise asgari ücretteki artışın yıl sonuna kadar ekonomiyi canlandıracağını belirterek, şöyle konuştu: "Arttırılan alım gücü, emtia fiyatlarının artmasıyla zaman içinde eriyip birbirini eşitleyecek. Yıl sonuna doğru bu alım gücünün kaybolduğunu göreceğiz. O nedenle 2016 ve 2017'de enflasyon daha ciddi şekilde karşımıza çıkacak. İnşaat sektörü ise 2016'da yükselişine devam edecek. Büyükşehirlere olan göç hızla devam ediyor. Bir de kentsel dönüşüm var. Bunlar nedeniyle kiralık ev bile bulmak zor olduğundan inşaat sektörü gelişmeyi, büyümeyi sürdürecektir."

"RUSYA KRİZİ DERİNLEŞMEDEN ÇÖZÜLMELİ"

2016 yılının ülke ekonomisi için büyüme yılı olmasını temenni eden EGİAD Başkanı Seda Kaya da şu ifadeleri kullandı: "Türkiye ekonomisi açısından büyüme, istihdam ve toparlanma yılı olmasını diliyoruz. Yeniden üreten ve ihracatla büyüyen bir modele geçmeliyiz. Bunun için köklü reformlar ivedilikle hayata geçirilmeli. Ayrıca Rusya krizi daha da derinleşmeden çözülmeli. Böylesi önemli bir partnerimizle bizi karşı karşıya getirecek yeni bir cephe açmak doğru olmaz."

Konuşmaların ardından EGİAD Başkanı Seda Kaya TÜSİAD Baş Ekonomisti Zümrüt İmamoğlu'na seminere katılım nedeniyle teşekkür plaketi verdi.

Tüsiad 2016 İçin Hedef Uyarısı Yaptı

Tüsiad 2016 İçin Hedef Uyarısı Yaptı

Tüsiad 2016 İçin Hedef Uyarısı Yaptı

Tüsiad 2016 İçin Hedef Uyarısı Yaptı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim