• BIST 9548.09
  • Altın 2492.304
  • Dolar 32.5099
  • Euro 34.5561
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Tuşba’da ‘Eğitim Değerlendirme’ toplantısı

Tuşba’da ‘Eğitim Değerlendirme’ toplantısı
Kalecik TOKİ Hüma Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda düzenlenen "2016-2017 Eğitim Değerlendirme" toplantısına İl Milli Eğitim Müdürü...

Van'ın Tuşba ilçesinde "Eğitim Değerlendirme" toplantısı yapıldı.

Kalecik TOKİ Hüma Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda düzenlenen "2016-2017 Eğitim Değerlendirme" toplantısına İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Adem Çiftçi, Tuşba Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, il ve ilçe milli eğitim şube müdürleri ve Tuşba ilçendeki okul müdürleri katıldı. Düzenlenen toplantının açılışında slayt sunumu eşliğinde 2016-2017 yılında ilçe okullarında yapılan faaliyetler hakkında bilgiler veren Tuşba Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, "Başarılı bir eğitim öğretim sürecini geride bıraktık ve aynı sinerji, aynı aşk ve heyecanla yeni eğitim öğretim döneminde de yeni müfredat ve yeni sınav sistemi ile daha çok çalışarak daha büyük başarılar elde edeceğiz inşallah. Bu çalışmalarımızın gerçekleştirilmesinde bize katkılarını ve desteklerini esirgemeyen tüm paydaşlarımıza şükranlarımızı arz ederiz. Gayretli ve güvenli çalışmalarından dolayı tüm eğitim kurumunu, idarecileri, öğretmen, öğrenci ve velilerimizi kutlar, bu uyum ve birliktelikle daha başarılı ve mutlu nesillerin yetiştirilmesi sağlanır inşallah" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin ise, her ilçenin eğitim durumunu ayrı ayrı ele aldıklarını belirterek, bu sayede her ilçenin kendi rengini, başarı oranını görme şansı bulduğunu söyledi. Bu tür toplantıların amacının okullarda cereyan eden bütün davranışların, eğitimin genel bir durumunun ele alınması açısından önemli olduğunu belirten Kırekin, "Şube müdürlerimiz dört ana daldan bahsettiler. Amaç sadece dört öğretim dalı ile değil, okullarımızda cereyan eden bütün davranışların tekrar buradan gözden geçirilmesi; eğitim, öğretim, yönetim, yönetilişin tekrar tartışılması, gözden geçirilmesi, güzel örneklerin paylaşılması, olumsuzlukların değerlendirilmesini sağlamaktır. Devamlı il genelinde ilçe bazlı toplantılar sergiliyoruz. Her ilçenin ayrı ayrı değerlendirmesini yapıyoruz. Bugün Van Büyükşehir Belediyesi tarafından eğitime büyük destek alıyoruz. Bu yıl 8 milyon bütçe ayrılarak okullarımız onarıldı. Büyükşehir ile yapılan anlaşma gereği önümüzdeki günlerde yine iki deneme sınavı yapacağız. Valimize desteklerinden ötürü teşekkürlerimi sunuyoruz. Sınav hayatın bir parçası, gereğidir. Çocukların başarısı için daha fazla gayret göstermeliyiz. Öğrencilerimizi gerek merkezi sınavlara ve uluslararası sınavlara hazır hale getirmek zorundayız. Tuşba ilçemizde okullarımızın yerel ve ulusalda birçok alanda dereceye girmesi bizleri sevindiriyor. Birçok örnek uygulamada Van pilot il seçiliyor. Yoktan değil, var olan imkânlardan dolayıdır. Van'ın birçok örneği Türkiye'de model gösteriliyor ve bu anlamda bu imkânları iyi değerlendirmek lazım" diye konuştu.

İlçe milli eğitim şube müdürlerinin kendi alanlarıyla ilgili bilgileri aktarmasının ardından Hüma Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve okul aile birliği başkanlığı katkılarıyla yaptırılan konferans ve spor salonlarının açılışı düzenlendi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim