• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.9392
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Tuşba Belediyesi’nden ‘Temiz Çevre, Temiz Toplum’ Kampanyası

Tuşba Belediyesi’nden ‘Temiz Çevre, Temiz Toplum’ Kampanyası
Van merkez Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, öğrencilerle birlikte Van Gölü Sahili'nde geleneksel hale getirdikleri çevre temizliğini gerçekleştirdiler.

Van merkez Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, öğrencilerle birlikte Van Gölü Sahili'nde geleneksel hale getirdikleri çevre temizliğini gerçekleştirdiler.

Tuşba Belediyesi Temizlik Hizmetleri Müdürlüğü ile Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'nün, 15-22 Nisan Turizm Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında, öğrencilerden çevre bilincini oluşturmak, temiz çevre sağlıklı insan bilincini artırmak maksadıyla Van Gölü sahili çevre temizliği yapıldı. Bardakçı Mahallesi'nin Van Gölü sahilinde düzenlenen kampanyaya, Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, Kültür ve Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ, Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, Tuşba Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Vehbi Akyürek, Bardakçı Muhtarı ve Bardakçılı sakinler, Bardakçı İlk ve Ortaokul Müdürü Ferhat Aytürk ile çok sayıda öğrenciile belediye personeli katıldı.

"DOĞAYI KORUMA ADINA ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ"

Tuşba Belediyesi personeli tarafında eldiven, şapka ve çöp poşeti dağıtılan öğrenciler, yerel halk ile protokol, sahil boyunca çöp topladılar. Yapılan çevre temizliğinin ardında bir açıklama yapan Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, su, hava ve toprak kirliliği gibi çevre sorunlarına değindi. Başta Van Gölü olmak üzere doğayı koruma adına ellerinden gelen her türlü gayreti göstereceklerini söyleyen Başkan Özgökçe, "Tuşba Belediyesi olarak bu emanetleri gençlerimize en güzel şekilde teslim edebilmek adına Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğümüz, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile Bardakçı İlkve Ortaokul Müdürü ile öğretmen ve öğrencileriyle birlikte sahilde temizlik yaptık. Toplanan pet, plastik bardak ve tabak gibi geri dönüşüme kazandıracağımız yüzden fazla farklı atık topladık" dedi.

"EN GÜZEL TEMİZLİK HİÇ KİRLETMEMEKTİR"

Çevreyi korumanın en güzel tarafının kirletmemek olduğunu dile getiren Başkan Özgökçe, "Sevgili arkadaşlar! Bu görmüş olduğunuz sahil, bu görmüş olduğunuz çevre, dünyanın hiçbir yerinde yok. 1700 metre rakımda bir deniz ve mükemmel bir sahil. Bir tarafta Süphan Dağı, Artos Dağı bir taraftan Erek Dağı duruyor. Malumunuz ilkbaharın gelmesiyle birlikte Van'ımız herkese kucağını açıyor. Bizler bu temizliği sadece gelecek turistler için değil, aynı zamanda kendi geleceğimiz için temiz tutmak zorundayız. Eğer bizler çevremizi kirletmezsek çevre kirlenmez. Tuşba Belediyesi'nin en büyük sloganı ise "kirletmezsen kirlenmez" Tuşba Belediyesi olarak periyodik olarak mahalle temizliğimizi yapıyoruz. Halkımızda her fırsatta bu hizmetlerimizden dolayı sürekli tebrik ve teşekkür mesajlarını alıyoruz. Bahar gelince, bu tür temizliği hep birlikte gerçekleştirelim. Muhabbet Şehri Tuşba'da muhabbetin bekçileri olan gençlerimiz ile Tuşba sahillerini pırıl pırıl hale getireceğiz. Burada gönüllü olan Tuşba'mızın en temiz gençliği buralara sahip çıkacak. Biz bugün burada Tuşba'mızın Bardakçı sahilini çocuklarımızla en güzel şekilde temizleyeceğiz. Buraları turistlerimize en güzel şekilde hazırlayacağız. Onlar da buralara geldiği andan itibaren tertemiz cennet sahillerimizi görecekler. Sevgili gençlerimiz ile periyodik olarak temizlik yapıyoruz ve bu çocuklarımızın sloganı "Bir daha Van Denizi ve sahillerimiz bizler var oldukça kirlenmeyecek'. Başta turistler olmak üzere bizleri çok seven ve doğada var olan canlılar var" ifadelerini kullandı.

"VAN GÖLÜ'NDE YAŞAYAN DEĞERLERE SAHİP ÇIKALIM"

Van Gölü'nde yaşayan İnci Kefalı balığı, göç döneminde gelen Flamingoları tertemiz bir Van Gölü'ne ihtiyaç duyduğunu anlatan Başkan Özgökçe, bu değerlerin Van Gölü'nün temiz olduğu sürece yaşayacağının altını çizdi. Başkan Özgökçe, "Onun için her daim çevremizi temiz tutmamız lazım. Bizim buraları koruyup geliştirmemiz gerekmektedir. Kullandığımız eşyaların, ürünlerin, ambalajlarını yere rastgele çevreye atmak yerine çöp tenekelerine atıp çevreyi kirletmemiz gerekir. Bu şekilde geri dönüşümünü sağlayarak pilleri, plastikleri, kağıt, karton ve ambalaj kâğıtlarını geri dönüşüm ünitelerine ve önemli olan organik atıklarını da çöpe gitmek üzere düzgün bir şekilde çöplere bırakmamız gerekir. Toprağa attığınız bir atık kağıt ve bir poşet bin yıl boyunca toprakta kalıyor. Orda ayrışan atıkların toprağa geçmesiyle oradan itibaren yediğimiz sebze, meyvelerin yapısına geçiyor. Daha sonra da bizim vücudumuzun içine geçip çeşitli hastalıklara yol açıyor ve zehirli ve zararlı aynı zamanda kanserojen maddeleri vücudumuza alıyoruz. Onun için kültür ve turizm başkenti olan şehrimizi tertemiz yapacağız. Burada sizlerle yaşayan çok kıymetli vatandaşlarımızla, çok değerli muhtarımızla çevreyi korumak adına farkındalık oluşturmak için güzel bir şekilde burayı en temiz hale getireceğiz. Güzel bir çevrede, daha güzel bir ortamda, daha sağlıklı bir hayattı Cenabı Allah hepimize nasip etsin" ifadelerini kullandı.

Tuşba Belediyesi’nden ‘Temiz Çevre, Temiz Toplum’ Kampanyası

Tuşba Belediyesi’nden ‘Temiz Çevre, Temiz Toplum’ Kampanyası

Tuşba Belediyesi’nden ‘Temiz Çevre, Temiz Toplum’ Kampanyası

Tuşba Belediyesi’nden ‘Temiz Çevre, Temiz Toplum’ Kampanyası

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim