• BIST 9689.32
  • Altın 2495.5
  • Dolar 32.5804
  • Euro 34.8524
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Tuşba Belediyesi’nden ‘Seyir Terası’ Projesi

Tuşba Belediyesi’nden ‘Seyir Terası’ Projesi
Van'ın Tuşba Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan "Seyir Terası Projesi" için Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) ile sözleşme imzalandı.

Van'ın Tuşba Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan "Seyir Terası Projesi" için Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) ile sözleşme imzalandı.

Tuşba Belediyesi Plan Proje Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün ortaklaşa hayata geçireceği "Seyir Terası Projesi'nin mali destek sözleşmesi imzalandı. Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe ve DAKA Genel Sekreteri Dr. Emin Yaşar Demirci tarafından imzalanan "Mali Destek Sözleşmesi'nin ardından "Seyir Terası Projesi" için uygulama safhasına geçilecektir. Van şehir merkezden 5 kilometre uzaklıkta bulunan Van Evleri'nin bulunduğu bölgede uygulanacak "Kalecik Seyir Terası Projesi" 1750 metredeki Van Gölü'nden 250 metre daha yükseklikteki ve dünyanın en mükemmel günbatımının eşsiz manzarasının yansıra tüm Van şehri, Van Gölü, Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Erek Dağı, Van Kalesi, Süphan Dağı, Artos Dağı ve Tuşba sahilinin tamamını görebilmek mümkün olacaktır. Ayrıca halk için için çeşitli dinlenme, eğlenme ve spor ihtiyaçlarını karşılamak, Tuşabanın eşsiz güzelliğine katkı sağlamak ve turistik hareketlere yeni imkanlar vermek amacıyla gerekli yapı, tesis ve donatılarla kullanıma ayrılan, halkın günübirlik veya geceleme ihtiyaçlarını karşılayan, manzara açılımının geniş olduğu, peyzaj değeri yüksek olan bu alan, tabii yapıyı bozmadan Van'da ilk teras olacaktır. Van'ın, Van Gölü'nün ve Tuşba ilçesinin en güzel manzaralarını ve gün batımını buradan fotoğraflanacaktır. Yapılan Mali Destek Sözleşmesi'nin ardında bir açıklama yapan Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, projenin Van'ı Türkiye'de ve dünyada tanıtımına önemli bir katkı sağlayacağını kaydetti. Başkan Özgökçe, imzalanan bu proje ile Van'da bir ilke daha imza attıklarını vurguladı.

"BU BAHAR TUŞBA DAHA İYİ OLACAK"

'Bu bahar Tuşba daha iyi olacak" sloganı ile yola çıktıklarını vurgulayan Başkan Özgökçe, Tuşba ve Tuşbalılar için durmadan çalıştıklarını söyledi. Bu yıl hayata geçirecekleri projelerle Tuşba'yı daha ileriye götürmeyi hedeflediklerini kaydeden Başkan Özgökçe, "Bildiğiniz gibi bu projemizden önce birçok önemli projeyi hayata geçirdik. Van Evleri Projemiz bunların başında gelmektedir. Şimdi Van için önemli bir proje olan "Kalecik Seyir Terası Projesi'ni hayata geçiriyoruz. Kalecik Seyir Terası Projesi kapsamında bir de seyir kulesi inşa ediyoruz. Bu vesile ile Van Gölü'nün ve Tuşba ilçesini net görebileceğiz. Bu yüzden "Kalecik Seyir Terası" özellikle fotoğrafçıların, doğa severlerin ve huzur bulmak isteyenlerin ilk akıllarına gelecek mekan olacaktır. Ayrıca "Kalecik Seyir Terası'nda sahil manzaralı piknik yapılması, temiz havada yürüyüş, semaver çayının yudumlanacağı ve dost sohbetlerinin yapılacağı en uygun mekanlar olacaktır. Sıcak yaz aylarında serinlemek ve uzun kış gecelerinde de çok sıcak ideal bir yer olacaktır. "Kalecik Seyir Terası Projesi'ni şehrin gürültüsünden uzak bir yere kuruyoruz, ziyaretçiler için huzur bulacakları, tam anlamıyla zihin dinlendirici, doğayla iç içe sakin bir ortam oluşturacağız" dedi.

"NE YAZIK Kİ VANIMIZ YETERİ DERECEDE TANITILAMIYOR"

Birçok büyük medeniyetin izlerini taşıyan ve büyük bir tarihi mirasa sahip olan Van'ın yeteri derecede tanıtılmadığından yerli ve yabancı turistlerin bihaber olduğu bir yer konumunda olduğunu söyleyen Başkan Özgökçe, Van'ın böyle olumsuzlukları hak etmediği bilincine sahip genç ve dinamik bir belediye olan Tuşba Belediyesi'nin "Doğunun İncisi" olan Van'ı dünya ve Türkiye kamuoyunda hak ettiği yeri alması için ellerinden gelen tüm çalışmayı fazlasıyla verdiğini anlattı. Güzel projelerle hizmete son hız devam ettiklerini dile getiren Başkan Özgökçe, "Tuşbamızın tüm güzelliklerini Kalecik Seyir Terasından keşfedeceğiz. Kitapseverler, şairler, yazarlar ve ressamlar da seyir tepesini çok seveceklerdir. Kitapseverler, parktaki bilgi evi hizmetiyle muhteşem Van manzarasında kitap okumanın engin tadını çıkaracaklardır. Misafirlerine Tuşba'yı, Van denizi ve Süphan, Artos ve Erek dağlarını seyrettirmek isteyen tüm Vanlılar Kalecik Seyir Terası'nda, bir semaver çayı eşliğinde gün batımını da en güzel şekilde dostlarıyla izleyebileceklerdir" diye konuştu.

Projeye büyük önem veren Tuşba Belediye Başkanı Özgökçe, yıllarca atıl bir halde duran metruk bir alandan, Van'ın en hakim tepelerinde ilk olan seyir terası projesiyle yeni bir sosyal yaşam merkezi haline getirdiklerini söyledi. Özgökçe, "Seyir terası parkı; Vanlıların, kente gelen misafirlerine ziyaret etmek için "Hadi kalkın gidelim" diyecekleri bir dinlenme ve eğlence merkezi olacaktır. Van'a yakışacak muhteşem bir seyir terası yapılacaktır. Manzarasıyla, kent mobilyalarıyla, eşsiz yapılarıyla Van'ın en güzel parkını inşa edeceğiz. Seyir terası aynı zamanda Van'ın yeni bir simgesi, sembolü olacak ve seyir terası aynı zamanda Van'ın cazibe yeri olacaktır" ifadelerini kullandı.

Van'ın ve Tuşbanın turizmde kalkınmasında çok önemli bir rol alacak olan proje için gerekli mali desteği sağlayan ve yaptıkları tüm çalışmalarda desteklerini esirgemeyen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'a ve DAKA Genel Sekreteri Dr. Emin Yaşar Demirci ile yönetim ve kalkınma kurulu üyelerine ayrı ayrı teşekkürlerini ileten Başkan Özgökçe, "Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nın (DAKA) 2015 Yılı Yatırım ve Turizm Altyapısının Güçlendirilmesine Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında Plan ve Proje Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Kalecik Seyir Terası Yapım İşi Projesi'nin Tuşba Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nce hayata 2016 baharında geçirilecektir. Van'ın turizm potansiyelinin ortaya çıkarılması, turizm gelirlerinden hak edilen payın kazandırılması hedeflenmektedir. Tuşba ilçesi Kalecik Mahallesi'nde inşaatı devam eden "Eski Van Evleri Mahallesi Projesi'nin uygulandığı mekanın peyzaj çalışmaları ve yine bu mekanda inşa edilecek "Seyir Kulesi" ile Van manzarasını tüm ziyaretçilere izlettirmek ve gezi alanı oluşturmak amacıyla hazırlanan projenin 21 Aralık 2015 tarihinde Mali Destek Sözleşmesi imzalanmıştır" şeklinde konuştu.

Tuşba Belediyesi’nden ‘Seyir Terası’ Projesi

Tuşba Belediyesi’nden ‘Seyir Terası’ Projesi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim