• BIST 9019.02
  • Altın 2279.382
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0505
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

Tuşba Belediyesi’nden Kuaförlere Hijyen Eğitimi

Tuşba Belediyesi’nden Kuaförlere Hijyen Eğitimi
Van'ın Tuşba Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde faaliyet gösteren kuaförlere yönelik hijyen eğitimi semineri verdi.

Van'ın Tuşba Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde faaliyet gösteren kuaförlere yönelik hijyen eğitimi semineri verdi.

Tuşba Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nün organize ettiği ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (MYO) Müdürlüğü'nün desteklediği eğitim seminerine Tuşba Belediye Başkan Vekili Mehmet Utku, Tuşba Belediye Başkan Yardımcısı Necati Yertürk, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ali Rıza Kul, Van Berber ve Sanatkarlar Odası Başkanı Veysel Koç, YYÜ öğretim üyeleri ile kuaförler katıldı. Eğitim seminerinin açılış konuşmasını yapan Zabıta Müdürü Osman Sevinç, amaçlarının "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" sözünde yola çıkarak vatandaşların en iyi ve en sağlıklı ortamda hizmet almalarına kattı sağlamak olduğunu söyledi. Bunu yaparken Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğretim üyelerinden destek aldıklarını ifade eden Sevinç, "Eğitimimizin tüm katılımcılara hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Van Berber ve Sanatkarlar Odası Başkanı Veysel Koç ise, Van'ın büyükşehir statüsüne kavuşmasıyla üç merkez ilçenin kurulduğunu hatırlatarak, "Bizler belediyelerimizle verimli çalışmak zorundayız. Buradan Tuşba Belediyemizi tebrik ediyorum. Çok güzel bir çalışma sergiliyorlar. Sivil toplum kuruluşları olarak onlarla gururlandık. Tuşba Belediyesi'ne huzurunuzda çok teşekkür ederim. Buradan tüm esnafımızın adına gösterdikleri özveri ve katkıdan dolayı teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Tuşba Belediye Başkan Vekili Mehmet Utku da, Tuşba Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nün YYÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü'nün desteği ile çok güzel bir çalışmaya imza attığını kaydetti. Toplumun yararına olan bu tür eğitim seminerlerinin sık sık düzenlenmesinin faydalı olacağının altını çizen Utku, "Bu bağlamda düzenlenen eğitim seminerlerin faydalı olacağını düşünüyorum. Çünkü sizler ellerinizle güzelliği yapmaya çalışıyorsunuz. Bunu yaparken temizlik ve hijyen kurallarına hocalarımızla istişaresini yapacaksınız. Çok önemli bir meslek icra ediyorsunuz. Bu önemin farkında olduğunuzu biliyorsunuz. Tabi bu bağlamda hocalarımız bilgilerinize bilgiler katmak için sizlerle bir aradalar. Ben katılımlarınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum. Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Faydalı bir eğitim olması dileğiyle Allah'a emanet olun" diye konuştu.

Yapılan açılış konuşmalarının ardında Yrd. Doç. Dr. Sema Kaptanoğlu, "Kişisel hijyen', Yrd. Doç. Dr. Kadriye Aksakal, "İş yerinde hijyen', Yrd. Doç. Dr. Özlem Suvak ise "Hijyen eksikliğinden kaynaklı bulaşan hastalıklar" konularında seminere katılan bay ve bayan kuaförlere birer sunum yaptılar. Seminer, katılımcılara katılım belgesi verilmesiyle son buldu.

Tuşba Belediyesi’nden Kuaförlere Hijyen Eğitimi

Tuşba Belediyesi’nden Kuaförlere Hijyen Eğitimi

Tuşba Belediyesi’nden Kuaförlere Hijyen Eğitimi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim