• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Tuşba Belediyesi’nden Karla Mücadele Seferberliği

Tuşba Belediyesi’nden Karla Mücadele Seferberliği
Van'ın Tuşba Belediyesi, etkili olan kar yağışının ardında Oto Sanayi Sitesi esnafının temiz bir ortamda çalışması için biriken karları 6 iş makinesi...

Van'ın Tuşba Belediyesi, etkili olan kar yağışının ardında Oto Sanayi Sitesi esnafının temiz bir ortamda çalışması için biriken karları 6 iş makinesi ve 12 personelle temizleyerek site dışına çıkardı.

Tuşba Belediyesi Fen İşleri ve Destek Hizmetleri müdürlüklerine bağlı ekipler, karla mücadele çalışmasını gece gündüz aralıksız sürdürüyor. Oto Sanayi Sitesi'nde çalışmalarını gece geç saatlere kadar sürdüren karla mücadele ekibini ziyaret eden Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe ve Oto Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Muhittin Yıldızbaş, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldılar. Tuşba Belediyesi tarafından yürütülen tüm çalışmalarda olduğu gibi karla mücadele çalışmalarından da son derece memnun olduğunu ifade eden Yıldızbaş, "Kar yağışının hemen akabinde gelip yollarımızı temizleyen Tuşba Belediyesi ekipleri, şimdide ara sokaklarımızda biriken karları temizleyerek site dışına çıkarıyorlar. Tuşba Belediyesi ekipleri adeta bir seferberlik ruhu ile Oto Sanayi Sitemizdeki karları temizliyor. Olumsuz hava şartlarına rağmen çok şükür belediye başkanımız ve ekibi sayesinde bin 500 iş yerimizin hiçbiri bir saniye bile kapalı kalmadı. Son yılların en etkili kar yağışına rağmen bütün iş yerlerimiz açık ve bütün esnaflarımız rahatlıkla işine gidip geliyor. Gece geç saatlerine rağmen Tuşba Belediyesi ekipleri, halen canla başla karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor. Tuşba Belediye Başkanımıza ve ekiplerine çok teşekkür ediyoruz. Gecenin geç saatleri olmasına rağmen başkanımızda burada ve ekibi ile beraber çalışmaları yürütmekte ve şu anda sanayi bölgemiz tam anlamıyla temizlenmiş durumda. Ben tekrar burada bizler için sarf ettikleri zamanlarından ve verdikleri hizmetlerden ötürü Tuşba Belediye Başkanımız Sayın Doç Dr. Fevzi Özgökçe'ye ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Çalışmaların bu şekilde devam etmesini diliyorum" şeklinde konuştu.

Son bir haftadır yürütülen karla mücadele çalışmaları hakkında bilgi veren Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe ise, belediye olarak yoğun kar yağışına rağmen durmadan gece gündüz çalıştıklarını belirtti. Başta Tuşba ilçe merkez mahalleleri olmak üzere Oto Sanayi Sitesi, Küçük Sanayi Sitesi ve Marangozlar Sitesi'nde kar temizleme çalışmalarını bitirdiklerini vurgulayan Başkan Özgökçe, esnafın iş yerlerini kapatmasın diye ilk günden itibaren adeta bir seferberlik başlattıklarını kaydet. Başkan Özgökçe, "Esnafımızın işinin başında olabilmesi adına Tuşba Belediyesi olarak geceli gündüzlü olarak çalışmamızı yürütüyoruz. Yine belediyemizin bünyesinde "Ak Masa" ve "Kriz Masası" kurarak çalışmalarımızın koordineli bir şekilde yürümesini sağladık. Mağdur durumda olan vatandaşlarımıza zamanında ulaştık. Aynı zamanda Tuşba ilçemizin tüm yollarını açtık. Bugün itibariyle kapalı olan tek bir sokağımız bile kalmadı. Kar yağışı devam ederse bile hiçbir Tuşbalıya kar kış esareti yaşatmayacağız, tüm insanlarımızın ulaşımında aksama ve hayat kalitesinde bir düşüş olmasın ve işlerinde, güçlerinde herhangi bir sıkıntı meydana gelmesin diye çalışmalarımıza tüm hızımız ve gücümüz ile devam edeceğiz. Bu hizmetleri geceli gündüzlü, koordineli bir şekilde yürüten Destek Hizmetleri ile Fen İşleri müdürlüklerinde çalışan arkadaşlarımıza çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Hizmetin gecikmemesi adına geceli gündüzlü "Ak Masada" çalışan arkadaşlarımıza aynı zamanda Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü ve Muhtarlıklar müdürlüğündeki çalışanlarımız olmak üzere Van'a ve Tuşbamıza en güzel hizmeti sunmak üzere çalışan tüm çalışanlarıma çok teşekkür ediyorum. Hakikaten bu sınavı Tuşba Belediyesi en iyi şekilde vermiştir. Evlerinde ve iş yerinde herkesin huzurla, sağlıkla hayatlarına kaldıkları yerden devam edebilmeleri adına herhangi bir engelin kalmaması için sürekli çalışıyoruz. Ne zaman bu şekilde bir kar yağarsa Tuşba Belediyesi çalışanlarıyla herkesin hizmetinde olduğunu ve sezonumuzu en iyi şekilde tamamlayacağımıza inanıyorum. Ben tekrar Tuşba'daki tüm site başkanlarımıza ve tüm esnafımıza teşekkür ediyorum. Kendilerine bol kazançlar diliyorum. Biz Tuşba Belediyesi olarak her zaman yanlarındayız, onarın hizmetindeyiz, asla onları yalnız bırakmayacağız, onların hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

İş makinelerinin operatörleri ve saha çalışanlarıyla da sohbet edip sorun, sıkıntı ve taleplerini dinleyen Başkan Özgökçe ve beraberindekiler, Oto Sanayi Sitesi Başkanı Yıldızbaş bir süre çalışmaları izledikten sonra diğer alanlarda çalışan Fen İşleri ekiplerini geç saatlere kadar ziyaret ederek operatörlere helva ikramında bulundu.

Tuşba Belediyesi’nden Karla Mücadele Seferberliği

Tuşba Belediyesi’nden Karla Mücadele Seferberliği

Tuşba Belediyesi’nden Karla Mücadele Seferberliği

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim