• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C

Tuşba Belediyesi’nden Karla Mücadele Seferberliği

Tuşba Belediyesi’nden Karla Mücadele Seferberliği
Van'ın Tuşba Belediyesi, etkili olan kar yağışı ve fırtınanın dinmesiyle birlikte 12 iş makinesi ve 25 personelle merkezdeki 10 ile kırsaldaki 57 mahalle...

Van'ın Tuşba Belediyesi, etkili olan kar yağışı ve fırtınanın dinmesiyle birlikte 12 iş makinesi ve 25 personelle merkezdeki 10 ile kırsaldaki 57 mahalle ve 2 mezrada karla mücadele seferberliği başlattı.

Tuşba Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ve Destek Hizmetleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Muhtarlıklar Müdürlüğü koordinasyonundaki "Ak masa ve Karla Mücadele Kriz Masası" öncülüğünde yol açma ve tuzlama çalışmalarına 24 saat aralıksız devam ediyor. İlçe genelinde tüm yolların kapalı olduğu ve yer yer kar kalınlığının bir metreyi geçtiği ilçede vatandaşların günlük hayatlarında herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmamaları için 2016 yılbaşı gecesinden itibaren vardiyalar halinde 24 saat aralıksız çalışmalarını sürdüren belediye ekipleri, merkez Abdurrahmangazi, Akköprü, Altıntepe, Bardakçı, Beyüzümü, İskele, İstasyon, Kalecik, Seyrantepe ve Şemsibey mahallelerinde sürdürülen çalışmaların ardında yolların yüzde 90'nı açıldı. Belediye ekipleri, özellikle ilçe sınırlarında yer alan okullar, camii, sağlık ocakları ile oto sanayi sitesi, eski ve yeni marangozlar sitesi, oto galericiler sitesi, Kalecik, Sıhke ve Bardakçı TOKİ'lerde yaşayan vatandaşlar ile esnafın rahat bir ortamda iş yapabilmeleri için de site içi ile yol ve kaldırımlarda biriken karı greyder ve kepçelerle bir araya topladıktan sonra kamyonlara yükleyerek vahşi çöp depolama alanına taşıyor. Fen İşleri Müdürlüğü yetkilileri, Zabıta Müdürlüğü ekipleriyle araçların rahat bir ortamda çalışmalarını sürdürebilmeleri için yolu kapatan ve gelişigüzel yol ortasına park eden araç sahiplerinin, karla mücadele hizmetleri ve akabinde Temizlik İşleri Müdürlüğü araçlarının çöpleri alıncaya kadar araçlarını bulundukları yerden kaldırmaları konusunda uyardı.

TUŞBA'DA KARLA MÜCADELEDE ARALIKSIZ 30 SAAT

Yapılan karla mücadele çalışmaları hakkında bilgi veren Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, "Tuşba Belediyesi olarak yaklaşan kış mevsimi öncesi karla mücadele araç, ekipman ve personelle gerekli tüm hazırlıklarımızı tamamlamıştık. Alınan tüm tedbirler ve mahallelerimizde organize edilen ekiplerin belirli güzergahları sürekli araç takip sitemiyle belediyemizde kurulan Karla Mücadele Kriz Masası ile Muhtarlıklar Müdürlüğü'nün organize ettiği Ak Masa sayesinde kar yağışı ve fırtınanın dindiği dün gece saatlerinden itibaren ilçe genelinde kar temizleme çalışmalarını organizeli ve aralıksız sürdürdüler. Karla mücadele kapsamında yollar tuzlanırken, ekipler araç ve insan yoğunluğunun olduğu alanlarda kar küreme çalışması yaptı. Karla mücadelenin yanı sıra Mobil Hızır Ekiple kırsalda bekletilen 2 ayrı ekibin dün geceden itibaren yolda kalan 9 ayrı noktada hasta ve 16 ayrı noktada Tuşbalıları kurtardı. 2015 kışında kazandığımız tecrübe ile Van'da ve hatta çetin kış şartlarının yaşandığı Doğu Anadolu Bölgesi'nde bir ilk olarak kendi sorumluluk alanımızdaki tüm yolları rekor sayılabilecek 30 saat gibi kısa bir sürede temizledik. Kırsalda bazı köylerin mahalle içinin zamanında açılamamasının tek sebebiyse ana yoldan köye ve köyden bir diğer köye karla mücadelenin Büyükşehir Belediyesi'nce yapılmamasından kaynaklanmaktadır. 10 merkez mahallede karla mücadele çalışması hedeflenen zamanda tamamlandı. Özellikle karla mücadelede mahalle muhtarlarımız bizzat araçlarımıza eşlik etmekte ve hasta, engelli ve yaşlıların oldukları sokakları ayrıca temizlettikleri için tüm mahalle muhtarlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyoruz" dedi.

Başkan Özgökçe, karla mücadelenin başlı başına özel bir hizmet olduğunu ve bu hizmetin zamanında karşılanmasının ancak daha önce tecrübeli ve tüm sorumlu sokaklarını iyi bilen usta operatörlerle yapılabileceğini ifade ederek, "Yağışın durması ve fırtınanın dinmesiyle ekiplerimiz ilk etapta insan yoğunluğunun fazla olduğu 10 merkez mahalledeki yolları temizledi. Akabinde sosyal yaşam alanları, ilçedeki tüm siteler, okullar, camii ve halk ve aile sağlık merkezleri güzergahları temizlendi. Tuşbalıların kardan etkilenmemeleri, yaşam kalitesini düşürmeden ve hayatlarını aynı şekilde devam ettirebilmeleri ve mahsur kalmamaları için ilçe belediyesine ait ana arter yollar başta olmak üzere, bağlantı yolları ve ana arter niteliğinde bulunan sokaklar, kamu kuruluşları, okullar, camii, sağlık ocakları ve diğer kamusal alanları kontrol altına aldık. Karla mücadele kapsamında bu bölgelere öncelik verdik. Tuşba'da hayati önem arz eden ulaşım ve yaşam şartlarının sağlıklı şekilde sağlanmasına yönelik çalışmalarımız kesintisiz olarak sürdürmekteyiz" diye konuştu.

Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin bir yandan yolları temizlerken bir yandan da greyder ve kepçelerle topladıkları tonlarca karı kamyonlarla vahşi çöp depolama alanlarına taşıdığını dile getiren Özgökçe, "Halkımızın rahat edebilmesi için çok zahmetli, külfetli olan bu çalışmayı yapıyoruz. Kapanan yolları açık tutmak için bütün şoför arkadaşlarımız, operatörlerimiz, mühendislerimiz sahadalar. Belediye olarak vatandaşımızın beyaz kabus olarak gördüğü karı hayatlarında bir rahmet olduğu gayreti içerisindeyiz. Bir belediye başkanı olarak halkımıza en iyi şekilde günlük hayatlarını idame etmelerini sağlamak bizim asli görevlerimizden biridir ve her hizmetin en iyisine layık, kadirşinas Tuşbalılar, acil durumlarda bize 444 60 11 numaralı telefonumuzdan günün 24 saati ulaşabilirler" ifadelerini kullandı.

Tüm Türkiye'yi adeta esaret altına alan yılın ilk yoğun kar yağışında Tuşba Belediyesi'nin bünyesinde kurduğu "Kriz Masası'nı bizzat kendisi de takip eden Başkan Özgökçe, vatandaşların acil durumlar haricinde özel araçlarını kullanmamaları, zincirsiz araçlarla trafiğe çıkmamaları ve toplu taşıma araçlarını kullanmaları çağrısında bulundu. Başkan Özgökçe, kardan dolayı mahsur kalan vatandaşların 444 60 11 veya 0432 214 00 90 numaralı çağrı hattını arayarak yardım talebinde bulunmalarını istedi. Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, "Kar yağışı, buzlanma ve olumsuz hava koşulları ile kış mevsimi boyunca ilçemizde trafik güvenliğini sağlamak, trafik kazalarını önlenmek, Tuşbalıların emniyet ve huzur içinde seyahat edebilmeleri ve günlük yaşamlarında bir sorunla karşılaşmamaları için karla mücadele çalışmalarımız aralıksız devam edecektir" şeklinde konuştu.

Tuşba Belediyesi’nden Karla Mücadele Seferberliği

Tuşba Belediyesi’nden Karla Mücadele Seferberliği

Tuşba Belediyesi’nden Karla Mücadele Seferberliği

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim