• BIST 9563.32
  • Altın 2480.673
  • Dolar 32.4889
  • Euro 34.5819
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 26 °C

Tuşba Belediyesi’nden Kadınlar İçin Meslek Edindirme Kursları

Tuşba Belediyesi’nden Kadınlar İçin Meslek Edindirme Kursları
Van'ın Tuşba Belediyesi, bayanlara yönelik meslek edindirme, istihdam oluşturmak ve ev ekonomisine katkı sağlamak amacıyla el sanatları, giyim ve çocuk...

Van'ın Tuşba Belediyesi, bayanlara yönelik meslek edindirme, istihdam oluşturmak ve ev ekonomisine katkı sağlamak amacıyla el sanatları, giyim ve çocuk gelişimi kursları açtı.

Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü; İş-Kur Van İl Müdürlüğü ile Tuşba Halk Eğitim Merkez Müdürlüğü işbirliğiyle üç okulda kurslar açtı. İskele Yatılı İlköğretim Bölge Okulu, Kalecik Hüma Hatun Kız Lisesi ve Mustafa Kemal İlköğretim Okulu'nda açılan kurslara Tuşba Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü öğretmen ve eğitmenlerince verilen eğitimlere bayanlar yoğun ilgi gösteriyor. Üç okulda açılan beş meslek edinme kursuna 125 kursiyer katılıyor. Hafta içi beş gün devam eden kurslara katılan her bir kursiyere ayrıca günlük 20 TL verilmektedir. Yaklaşık beş ay sürecek olan meslek edindirme kurslarına katılan kursiyerlerin el emeği ve göz nuru dökerek yapacakları tüm ürünler, geniş katılımlı bir etkinlik ile sergilenecek. Kurs bitiminde iğneyle kuyu kazma olan el emeği göz nuru tüm ürünler satılarak dar gelirli kursiyerlere verilecek.

"KADINLAR İÇİN FIRSAT ALANLARI OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYORUZ

Kadınlara yetenekleri doğrultusunda yapmak istedikleri işler için fırsat alanları oluşturmaya çalıştıklarını ifade eden Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, başlayan kurslara gösterilen yoğun ilginin kendilerini memnun ettiğini kaydetti. Kursiyerlerin buradan öğrendikleri meslekler sayesinde ev ekonomilerine de katkı sağlayacaklarına inandığını vurgulayan Başkan Özgökçe, "Hedefimiz, toplumda kültür ve sanat bilincini yaygınlaştırmak, kültürel zenginliklerimizin korunup geliştirilmesine katkıda bulunmaktır. Kadınlarımızı yeni bilgi ve becerilerle donatarak meslek sahibi yapacağız. Aile ekonomilerini güçlendirmek, kadınlarımıza birlikte yaşama ve planlı çalışma alışkanlığını kazandırmak, toplumda dostluk, dayanışma ve güven duygusunu pekiştirmek, boş zamanların verimli bir şekilde kullanımını sağlamak amacıyla üç okulda açtığımız beş meslek edindirme kursuna 125 kursiyer katılıyor, gelecek dönemde bu sayı artarak kurslara devam edilecektir. Seçim kampanyamızda TUŞMEK ile Tuğba'da mutlaka meslek edinme kurslarının açılacağını seçmenlerimize söz vermiştik. Bu gün insanlarımıza verdiğimiz tüm sözleri yerine getirmenin huzur ve memnuniyeti içindeyiz. Özellikle Kalkınma Bakanımız Sayın Cevdet Yılmaz'ın 15 Mart Van ziyaretinde birlikte gezdiğimiz Van Tekstil Kent inşallah tam faaliyete girdiğinde ilk etapta en az on bin kişi çalışacaktır. Burada çalışacaklar için gerekli eğitimi ve donanımı Tuğba'da sağlayarak, her bir Tuşbalı için altın bilezik olan mesleki eğitimle sertifika vereceğiz. Tuşbalıların yeni açılacak fabrikaların istihdamında avantajlı olmaları için bu kurslara düzenli devam ederek meslek sahibi olacak herkes için yakın gelecekte iş kapısı açık olacaktır" dedi.

"TUŞBA'DA HERKES KENDİ MESLEĞİNİN ERBABI OLACAK"

30 Mart Yerel Seçim vaatleri arasında olan Tuşba Meslek Edindirme Kursları'nın (TUŞMEK) ilk basamağı olan bu kurslara yenilerini de ekleyeceklerini ifade eden Başkan Özgökçe, "Sosyal belediyecilik anlamında istihdama yönelik çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir. Bu kurslarımızı ihtiyaç duyulan ve gelecekte iş imkanları olan alanlarda geliştirip yaygınlaştıracağız. Artık Tuşba'da herkes kendi mesleğinin erbabı ve uzmanı olacaktır. Hem aile ekonomisine katkıda bulunacak hem de mesleklerini en iyi şekilde icra edeceklerdir. Özellikle genç kızlarımız ve kadınlarımız için projelerimiz bunlarla sınırlı değildir. Bildiğiniz gibi Tuşba Belediyesi olarak Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörlüğü ve Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile ortaklaşa "Anne Üniversitesi" projemizi hayata geçirdik. Bu projemiz kapsamında 75 annemiz üniversiteli oldu ve ikinci grubu ise eğitime başladı. Üniversitemiz ile ortaklaşa düzenleyeceğimiz ikinci projemiz ise "Üniversitemiz ailelerle buluşuyor" olacaktır" ifadelerini kullandı.

Başkan Özgökçe, Tuşba'daki işsizlerinin refahına yönelik kapsamlı bir proje olan Tuşba Meslek Edindirme Kursları'na (TUŞMEK) değinerek, "Tuşbalıların gelişimine ve kalkınmasına katkı sağlamış bir akademisyen olarak, tutumumuzu toplumsal bilinci artırma ve hayat kalitesini yükseltmek üzerine odakladık. Tuşbalıların kişisel birikimlerini yükseltmek, mesleki ve sanatsal bilgilerini geliştirmek, kent kültürü ve metropolde yaşama konusunda donanımlarını artırmak, pasif tüketici olmaktan çıkıp aktif üretici olmalarına yardımcı olmak, gelir elde etmelerine katkıda bulunmak, istihdam edilebilirliklerini artırmak gibi amaçlarla kurulmuş, örgün eğitimi tamamlayıcı bir yaygın eğitim organizasyonudur. Özellikle örgün eğitim fırsatlarından yararlanamayan bireylerin eğitim gereksinimlerini karşılamak için herhangi bir yaş sınırlaması yapmadan tüm Tuşba halkına kurs merkezlerimizde eğitim vermektir. Eğitimin hayat boyu devam ettiği algısını güçlendirerek katılımı artırmaktır. Kursiyerlerimizin, günlük hayatta kendisini ve ihtiyaçlarını, hayatla ilgili planlarını rahatça ifade edebilecekleri, hayata rahatça uygulayabilme ve ileri derece konuşmalarda kendisini ifade edebilme bilgi ve becerisi kazanmasını sağlar. İngilizce, Arapça, Kürtçe, Farsça ve Osmanlıca dillerinde eğitim verilmektedir. Sanat ve meslek eğitimlerinin yanı sıra; sergiler, seminerler, fuarlar, yayınlar, yarışmalar, panel-konferans gibi organizasyonlar gerçekleştirmektedir. Bu kapsamda gerek üniversitedeki hocalarımız gerekse de mesleki eğitmenlerimiz periyodik olarak ailelerimiz ile bir araya gelerek üniversite ve mesleki eğitim, bilgi, beceri ve deneyimlerini aktaracaklardır. Bu tür sosyal belediyecilik faaliyetlerimizi kardeş belediyelerimiz ve uluslararası projeler ile genişleterek desteklere devam edeceğiz. Tuşbalılara, dezavantajlı kesimlere ve kendisini geliştirmek isteyen her Tuşbalı bu kurslarımıza müracaat edebilir ve takip edebilir, özellikle bu dönem kurslara katılan tüm kursiyerlerimize üstün başarılar diler, sağlık, huzur ve mutluluklar dilerim" şeklinde konuştu.

Tuşba Belediyesi’nden Kadınlar İçin Meslek Edindirme Kursları

Tuşba Belediyesi’nden Kadınlar İçin Meslek Edindirme Kursları

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim