• BIST 9690.78
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C
  • İzmir 27 °C

Tuşba Belediyesi’nden Eğitime Destek

Tuşba Belediyesi’nden Eğitime Destek
Van'ın Tuşba Belediyesi, "Eğitime Tam Destek Projesi" kapsamında öğrencilere yönelik eğitim kursları düzenliyor.

Van'ın Tuşba Belediyesi, "Eğitime Tam Destek Projesi" kapsamında öğrencilere yönelik eğitim kursları düzenliyor.

Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nce yarıyıl tatili boyunca eğitim kursları düzenleyerek öğrencilerin eğitimine katkıda bulunuyor. Uzun kış gecelerinde öğrencilere kitap okumaları için yaklaşık on bin kitap dağıtan Tuşba Belediyesi, çok soğuk geçen kısa gündüzlerde de sıcak ortamlarda oluşturduğu eğitim kurslarına da ortaokul ve lise öğrencileri yoğun ilgi gösteriyor. Öğrencilerin eksik konularını tamamlama, ders çalışma, kitap okuma, pek çok kültür ve sosyal faaliyetlerini gerçekleştirmeleri için çok uygun zemin hazırlayan Tuşba Belediyesi, kursları hafta içi her gün 09.00-16.00 saatleri arasında Kalecik TOKİ Kadın ve Çocuk Eğitim Merkezi'nde gerçekleştiriyor.

Düzenlenen eğitim kurslarına ilişkin açıklamalarda bulunan Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü M. Nuri Bekiroğlu, "Projemizin amacı ilçemizdeki pek çok öğrencilerimizin talepleri doğrultusunda yapılmaktadır. Evlerinden rahat çalışma ortamı bulamayan, özellikle TEOG ve LGS'ye hazırlanan öğrencilerle karnelerindeki düşük notlara sahip öğrencilerin açıklarını kapatmaları için deneyimli eğitmenlerimiz eşliğinde kurs veriyoruz. Geleceğimiz olan gençliğimizin bilinçli, şuurlu ve idealist yetişebilmelerini sağlamak istiyoruz. Toplumumuzda yaygınlaştırılmaya çalışılan özellikle tembel ve asi bir nesil yetiştirmek isteyenlerin aksine kötü alışkanlıklardan öğrencilerin uzak tutulması, yani yarıyıl tatilini kahvehaneler, internet kafelerde, sokaklarda ve televizyon başında ölü zaman olarak geçirmelerini engellemek, aileye ve topluma daha faydalı bir nesil yetiştirmek bizim asıl hedefimizdir" dedi.

Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe ise, öğrencilerin tatilde öncelikle dinleneceklerini belirterek, "Konu tekrarı yapacak, eksik hissettikleri konuları tamamlamak, hatta yeni konulara çalışmak, bol bol kitap okumak, her öğrencinin yapacağı programda yer alacaktır. Gençlik, bir ülkenin en dinamik yapısı olmakla birlikte, bir milletinde geleceğidir. Ayrıca gençlik dönemi bir insanın en zor ve en problemli zaman dilimini oluşturur. İnsanın kendisini, çevresini, dünyayı sorgulamaya başladığı bu dönemlerde her türlü fikir akımına açık olmakla beraber, geleceğinin temellerini de bu dönemde atmaktadır. Hayat okulunun müfredatı okul hayatından daha kapsamlıdır. Okul hayatı bitince hayat okulu başlar. Onun için hayat okulunda en çok gerekli bilgiler ve tecrübeler, okul hayatı döneminde kazanılmalıdır" şeklinde konuştu.

Tuşba Belediyesi’nden Eğitime Destek

Tuşba Belediyesi’nden Eğitime Destek

Tuşba Belediyesi’nden Eğitime Destek

Tuşba Belediyesi’nden Eğitime Destek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim