• BIST 8970.5
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

Turunçgil üreticisinin gözü kulağı Rusya’da

Turunçgil üreticisinin gözü kulağı Rusya’da
Adana Turunçgil Üreticileri Birliği (ADATÜB) Başkanı Rifat Karabucak, limon ve greyfurtta sıkıntının olmadığı Rusya pazarında, mandalina ve portakal...

Adana Turunçgil Üreticileri Birliği (ADATÜB) Başkanı Rifat Karabucak, limon ve greyfurtta sıkıntının olmadığı Rusya pazarında, mandalina ve portakal için de bir an önce ihracatın serbest bırakılmasını beklediklerini söyledi.

Karabucak, yaptığı açıklamada, turunçgil üreticilerinin, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in geçtiğimiz hafta yaptığı açıklama ile rahat bir nefes aldığını belirterek, "Sayın Bakanımızın da dediği gibi tarım kesiminin beklemeye tahammülü yok" dedi.

Rusya'ya turunçgil ihracatının bir an önce serbest kalması için olumlu gelişmeler olacağını ümit ettiklerini dile getiren Karabucak, "Sayın Bakanımızın da belirttiği gibi, beyaz sayfanın açıldığı yaş sebze meyve ticaret hacmimizin geçen dönemlerden daha da fazla olacağını düşünmekteyiz" diye konuştu.

ADATÜB Başkanı Rifat Karabucak, üreticilere erken hasat konusunda da uyarılarda bulunarak, şunları söyledi:

"Erkenci mayer limonuna 28 Ağustos'ta kesim ve 2 Eylül'den itibaren ihraç izninin çıkmış olması belki erken bir karar gibi gözükse de bu yıl meyvelerin erken olgunlaşması göz önüne alındığında diğer erkenci mandalina ve portakalların da ihraç izninin geçen yıllardan daha erken olacağı gözükmektedir. En büyük endişemiz "mayer limona ihracat izni çıktı" diye interdonate limonun da mayer limonla beraber kesilip ihraç edilmesidir. Bu üreticiye kilo kaybı yaratacağı gibi, ihracatçıya da tam olgunlaşmamış susuz ihraç edilecek interdonate limonun satışı açısından da olumsuzluklar yaratacaktır."

Üreticilerin, limon ve greyfurtta sıkıntının olmadığı Rusya pazarında mandalina ve portakal için de bir an önce ihracatın serbest bırakılmasını dört gözle beklediklerini kaydeden Karabucak, "Buradan üreticilerimize, ürünlerini erken satmamalarını, hasada en yakın zamanda yapılan satışların üreticilerin lehine olduğunu belirtmek isterim" dedi.

ADATÜB Başkanı Rifat Karabucak, açıklamasının sonunda, yeni sezonun, turunçgil sektöründe emeği geçen tüm üreticiler için bereketli ve bol kazançlı geçmesi temennisinde bulundu.

Turunçgil üreticisinin gözü kulağı Rusya’da

Turunçgil üreticisinin gözü kulağı Rusya’da

Turunçgil üreticisinin gözü kulağı Rusya’da

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim