• BIST 9530.47
  • Altın 2473.305
  • Dolar 32.4969
  • Euro 34.7695
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 17 °C

Türofed 10. Yaşını Kutladı

Türofed 10. Yaşını Kutladı
Türkiye Otelciler Federasyonu'nun (TÜROFED) kuruluşunun 10. yılı bağlı 14 bölgenin başkanlarının katılımıyla Antalya'da kutlandı.

Türkiye Otelciler Federasyonu'nun (TÜROFED) kuruluşunun 10. yılı bağlı 14 bölgenin başkanlarının katılımıyla Antalya'da kutlandı.

TÜROFED'in kuruluşunun 10. Yılı Antalya'nın Kundu turizm bölgesindeki bir otelde düzenlenen geceyle kutlandı. TÜROFED Başkanı Osman Ayık'ın ev sahipliğindeki geceye Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar, federasyonun kurucu başkanı Ahmet Barut ile federasyonu oluşturan 14 turizm birliğinin başkanlarıyla birlikte ve çok sayıda davetli katıldı. TÜROFED Başkanı Osman Ayık, gecede yaptığı konuşmada geçen yılın resmi verileri açıklanmadığı için 2014 rakamlarını paylaştı.

"700 BİN CİVARI KAYIP VAR"

Türkiye'nin 2014'te 40 milyon ziyaretçi ağırlayarak 32 milyar dolar turizm geliri elde edildiğini belirten Ayık, elde edilen bu döviz gelirinin tümünün ülke içinde kaldığını söyledi. Türkiye'nin cari açığının çok önemli bir kısmının bu gelirle kapatıldığını kaydeden Osman Ayık, "Ağustos 2014'te sinyalleri gelmeye başlayan sıkıntılar 2015'te de devam etti ve Rusya ile yaşanan özel bir krize dönüştü. En önemli pazarımız Rusya ile yaşadığımız özel krizin de etkileriyle 2015 yılından bu pazarda büyük bir kayıp yaşadık. 700 bin civarı kaybımız var. Bir kısmı başka pazarlarından karşılandı" dedi.

"KRİZDEN GÜÇLENEREK ÇIKACAĞIZ"

Türkiye'nin turizmde yaşadığı krizden de güçlenerek çıkacağı umudunda olduğunu belirten Ayık, "Bu güçlenmenin bir bedeli olacaktı. Bir takım kayıplarımız, yaralanmalarımız söz konusudur. Bunların hepsi, bugüne kadar kazandığımız tecrübeleri önümüzdeki bir kaç yıllık dönemde çok net ve aktif kullanmamıza da bağlı olacak. Kamunun ve özel sektörün ciddi eşgüdümüne, sektörü oluşturan tüm kesimlerin ciddi işbirliğine ihtiyaç var. Bu birlik beraberlik içinde hareket ettiğimizde bu süreci mümkün olan en kısa süre içinde. En az zararla geçireceğiz diye düşünüyorum" diye konuştu.

Dün Ankara'da Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'la bir araya geldiklerini ve olumlu geçen görüşmelerinin ardından turizmcilerin ihracatçı sayılmasını da kapsayan bir takım konularla ilgili kararların bugünlerde açıklanmasını beklediklerini ifade eden Ayık, "Turizmde oluşturulan değer 80 milyar dolardır. Bu değeri yatırımcı, işletmeci, özel ve kamu sektörü birlikte yaptı" dedi.

Konuşmasının ardından Osman Ayık, TÜROFED Kurucu Başkanı Ahmek Barut'a plaket verdi. Gece eğlence programıyla devam etti.

Türofed 10. Yaşını Kutladı

Türofed 10. Yaşını Kutladı

Türofed 10. Yaşını Kutladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim