• BIST 9079.97
  • Altın 2330.649
  • Dolar 32.3585
  • Euro 34.9623
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

Türk’ün Aklı Putin’in Ambargosunu Deldi

Türk’ün Aklı Putin’in Ambargosunu Deldi
Gaziantepli yemeniciler Rus filmleri için hazırladıkları yemenileri ambargoya rağmen göndermenin yolunu buldu.

Gaziantepli yemeniciler Rus filmleri için hazırladıkları yemenileri ambargoya rağmen göndermenin yolunu buldu. Yemeniciler, yaptıkları yemeni ismi verilen çarıkları Finlandiya firmaları üzerinden buradan Rus firmalarına ulaştırıyor.

24 Kasım 2015 tarihin de Türk hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağının düşürülmesinden sonra, iki ülke ilişkileri bozulmuştu. Bozulan ilişkiler üzerine Rusya, Türk ürünlerine ambargo uygulamaya başlamıştı. Bir çok sektörde Türk firmalar, Rus müşterilerine ürünlerini ulaştırmakta sıkıntı yaşamaya başlamıştı. Ambargo nedeniyle bazı Türk firmalarının ürünleri elinde kalırken, Gaziantepli yemeniciler ise buldukları yöntemle Rus ambargosunu delmeyi başardı. Uçak krizi öncesinde Rus dizileri ve tarihi filmler için Rus firmalarından çarık siparişi alan Türk firmalar, yaptıkları yemenileri ise önce Finlandiya'daki firmalara, onlar vasıtasıyla da Rus firmalara ulaştırıyor. Uzun bir yolculuktan sonra ürettikleri yemenileri Rus film sektörüyle buluşturan Gaziantepli yemenicilerden Ahmet Pektaş, ürettikleri yemeni, postal ve çarıkları ise istenilen dönemin orijinal şekil ve görünümünde olduklarını kaydetti.

"RUSLAR MECBUR"

Eski ve tarihi kostümlerin her yerde bulunabildiğini ama çarık, postal ve yemenileri ise kendilerinden başka üretenin bulunmadığını belirten Yemeni ustası Pektaş, "Bizim postal dediğimiz onların bot dediği ürünlerden yapıyoruz. Rusya ile olan bazı sıkıntılardan beri, göndermede biraz sıkıntı yaşıyoruz. Biz de bu sıkıntıyı aşmak için başka ülkelerin üzerinden gönderiyoruz. Bir şekilde bu ürünleri onlara ulaştırıyoruz. Özellikle Finlandiya üzerinde gidiyor. Rus firmaları bize Finlandiya'daki şu adrese yolla diyor biz de oraya yolluyoruz. Oradan da kendileri Rusya'ya yolluyor. Onlar nereye yolla derse biz de oraya yolluyoruz. Onlar da oradan alıyor. Sonuçta bu mal onlara lazımsa her türlü gider. İstedikleri kadar ambargo koysunlar biz yine de yolunu bulur ulaştırırız. Sonuçta kostümü buluyorlar ama altına çarık bulamıyorlar mecbur bizden temin edecekler" dedi.

Türk’ün Aklı Putin’in Ambargosunu Deldi

Türk’ün Aklı Putin’in Ambargosunu Deldi

Türk’ün Aklı Putin’in Ambargosunu Deldi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim