• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 24 °C

Türksoy, Nevruz Coşkusunu Dev Etkinlikle Kutluyor

Türksoy, Nevruz Coşkusunu Dev Etkinlikle Kutluyor
Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatının geleneksel etkinliklerinden olan ve her yıl TÜRKSOY'a üye ülkelerin haricinde farklı ülkelerde coşkuyla kutlanan...

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatının geleneksel etkinliklerinden olan ve her yıl TÜRKSOY'a üye ülkelerin haricinde farklı ülkelerde coşkuyla kutlanan Nevruz bu yıl Türkiye'nin yanı sıra, Amerika Birleşik Devletlerinde gerçekleştirilecek etkinliklerle kutlanacak.

Türk Dünyasının dört bir yanından gelen 200 kişilik ekipten dev performans 2016 TÜRKSOY Nevruz kutlamaları kapsamında Türk dünyasının dört bir yanından ilk kez Ankara'da bir araya gelecek olan 200 kişilik ekip, planlanan turne dahilinde ilk konserini 19 Mart 2016 tarihinde Zeytinburnu Belediyesinin ev sahipliğinde, Türk Ocağı ve TDBB (Türk Dünyası Belediyeler Birliği) işbirliğiyle dün gece Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleşti.

Resmi kutlamalar, 21 Mart 2015 tarihinde Ankara Büyükşehir Belediyesi Gençlik Parkı'nda yakılacak Nevruz Ateşi ile başlayacak. Ankara'daki kutlamalar 22 Mart tarihinde Keçiören'de, 23 Mart tarihinde Pursaklarda gerçekleştirilecek Nevruz konserleri ile devam edecek.

Türkiye'nin çeşitli illerinde eşzamanlı gerçekleştirilecek kutlamaların ardından Türk dünyası sanatçılarının bir sonraki durağı Amerika Birleşik Devletleri olacak.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda Dev Gösteri

TÜRKSOY Nevruz bayramı kutlamaları kapsamında Amerika'da yapılacak ilk gösteri, 28 Mart 2016 tarihinde tarihi kararlara ev sahipliği yapan Birleşmiş Milletler Genel Kurul Salonunda, yerli ve yabancı misyon temsilcilerinin katılımıyla New York'ta gerçekleştirilecek.

Türk dünyasının önde gelen sanatçılarının sahneye çıkacağı barış ve kardeşlik mesajlarının verileceği kutlama, New York'un ardından aynı tarihlerde Dünya barışının en önemli zirvelerinden sayılan Nükleer Güvenlik Zirvesinin gerçekleştirileceği Washington DC şehrinde devam edecek.

Washington DC'nin sembollerinden olan Cherry Blossom Festivali ile eş zamanlı gerçekleşecek TÜRKSOY Nevruz konseri, 1 Nisan 2016 tarihinde ABD'nin tarihi Warner Tiyatrosu'nda sanatseverlere unutulmaz bir gün yaşatacak. Sadece yeni yılın başlangıcını, doğanın uyanışını ve yeniden doğuşunu değil aynı zamanda barışı, uzlaşmayı, dayanışmayı da temsil eden, sahip olduğumuz ve paylaştığımız tüm değerleri bize hatırlatan Nevruz kapsamında gerçekleştirilecek konserlere bu yıl 15 ülkeden 200'ün üzerinde sanatçı katılım gösterirken, kutlamalar TÜRKSOY üye ülkeleri olan Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Türkmenistan'ın bağımsızlığının 25. yılına ithaf edilecek.

Türksoy, Nevruz Coşkusunu Dev Etkinlikle Kutluyor

Türksoy, Nevruz Coşkusunu Dev Etkinlikle Kutluyor

Türksoy, Nevruz Coşkusunu Dev Etkinlikle Kutluyor

Türksoy, Nevruz Coşkusunu Dev Etkinlikle Kutluyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim