• BIST 9092.76
  • Altın 2324.854
  • Dolar 32.3718
  • Euro 34.9834
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Türkonfed’in Brüksel Temasları Başlıyor

Türkonfed’in Brüksel Temasları Başlıyor
TÜRKONFED Yönetim kurulu üyelerinden oluşan TÜRKONFED heyeti, bir dizi önemli temaslarda bulunmak için 29 Şubat-1 Mart 2016 tarihlerinde AB'nin kalbi Brüksel'e...

TÜRKONFED Yönetim kurulu üyelerinden oluşan TÜRKONFED heyeti, bir dizi önemli temaslarda bulunmak için 29 Şubat-1 Mart 2016 tarihlerinde AB'nin kalbi Brüksel'e gidiyor. Türkiye'nin AB'ye tam üyelik müzakereleri başta olmak üzere, Gümrük Birliği'nin genişletilmesi, TTIP ve Suriyeli mülteciler gibi önemli konular masaya yatırılıyor.

Sadece bir iş dünyası örgütü değil, aynı zamanda bir düşünce kuruluşu misyonu ile hareket eden Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), yurt içi ve yurt dışında çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Bu kapsamda, 29 Şubat-2 Mart 2016 tarihleri arasında Avrupa Birliği'nin (AB)kalbi Brüksel'de bir dizi temaslarda bulunacak olan TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu, başkan yardımcıları Ali Avcı, Süleyman Sönmez, Hasan Kamil Hayali, Ali Tekin Çelik ile yönetim kurulu üyesi Hasan Küçükkurt ve TÜRKONFED AB Komisyonu Üyesi Selahattin Balkan'dan oluşan TÜRKONFEDheyeti, Avrupa Parlamentosu (AP)üyeleri ve AB Komisyonu üst düzey yetkilileriyle görüşüyor. Türkiye'nin AB'ye tam üyelik müzakereleri başta olmak üzere, Gümrük Birliği'nin (GB) genişletilmesi, Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı (TTIP) ve Suriyeli mülteciler gibi önemli konular masaya yatırılıyor.

YOĞUN BRÜKSEL PROGRAMI

TÜRKONFED Başkanı Tarkan Kadooğlu ve beraberindeki heyeti, üç günlük programda yoğun bir görüşme trafiği bekliyor. TÜRKONFED AB-UEAPME Temsilciği tarafından organize edilen program kapsamında Türkiye AB Daimi Temsilcisi Büyükelçi Selim Yenel, Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu AB Komiseri JohannesHahn, AP üyesi ve AP AB-Türkiye GB Anlaşması Raportörü David Borrelli, Avrupa Parlamentosu üyesi, AP Türkiye Raportörü Kati Piri, Avrupa KOBİ Birliği (UEAPME) Genel Sekreteri Peter Faross,AP üyeleri ve Friends of Turkey Eş Başkanları İsmail Ertuğ ve Artis Pabriks Friends of Turkey Genel Sekreteri Laura Batalla Adam, TÜSİAD Uluslararası Koordinatörü Dr. Bahadır Kaleağası, AK Parti Brüksel Temsilciliği Başkan Yardımcısı Asiye Bilgin, CHP Avrupa Birliği Temsilcisi Kader Sevinç ve HDP Avrupa Temsilcisi Eyyup Doru ile görüşecek TÜRKONFED heyeti, iş dünyası örgütleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle de bir araya geliyor.

İLK GÖRÜŞME BÜYÜKELÇİ YENEL'LE

Brüksel temaslarında ilk görüşme Türkiye AB Daimi Temsilcisi Büyükelçi Selim Yenel ile gerçekleştiriliyor. GB'nin genişletilmesi ve TÜRKONFED'in faaliyetleri hakkında karşılıklı bilgi alışverişinde bulunulacak görüşmenin ardından TÜSİAD Uluslararası Koordinatörü Dr. Bahadır Kaleağası ile Türkiye-AB müzakerelerinde son durum ele alınıyor. 12 milyona yakın Avrupalı KOBİ'leri çatı örgütü olan ve TÜRKONFED'in de üyesi olduğu UEAPME Genel Sekreteri Peter Faross, Dışişleri Direktörü LucHendrickxve sektör temsilcileriyle bir araya gelecek olan heyetin, görüşmede öncelik konularını TTIP ve GB'nin genişletilmesi oluşturuyor.

"TÜRKİYE'NİN ANA YÖNÜ AB'DİR"

Katıldığı her toplantı ve önemli temasta Türkiye'nin ana yönünün AB olduğunu vurgulayan TÜRKONFED Başkanı Tarkan Kadooğlu, Türkiye-AB tam üyelik müzakerelerinde gelinen noktayı konunun muhatabı Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu AB Komiseri Johannes Hahn ile 1 Mart'ta gerçekleştireceği görüşmede ele alıyor. İki yıl aradan sonra 17 numaralı Ekonomi ve Parasal Politika başlığının müzakerelere açılmasından memnuniyet duyduklarını belirten Başkan Kadooğlu, 23 numaralı "yargı ve temel haklar" ve 24 numaralı "adalet, özgürlükler ve güvenlik" konulu başlıkların bir an önce açılması gerektiğini AB Komiseri Hahn'a anlatacaklarını söylüyor. AP üyeleri / Friends of Turkey Eş Başkanları İsmail Ertuğ ve Artis Pabriks ile AP'de bir araya gelecek olan TÜRKONFED heyeti,CHP Avrupa Birliği Temsilcisi Kader Sevinç, Friends of Turkey Genel Sekreteri Laura Batalla Adam ve AK Parti Temsilciliği Başkan Yardımcısı Asiye Bilgin'le de görüşme gerçekleştirecek.

"GÜMRÜK BİRLİĞİNİN GÜNCELLENMESİ GEREKİYOR"

Türkiye'nin TTIP çerçevesine ilerleyen aşamalarda dahil edilmesi ve GB'nin güncellenmesiyle ilgili TÜRKONFED'in görüşlerini AP üyesi / AP AB-Türkiye GB Birliği Anlaşması Raportörü David Borrelliile 2 Mart'ta gerçekleştirilecek ziyarette ele alacaklarını söyleyen TÜRKONFED Başkanı Tarkan Kadooğlu, AP üyesi / AP Türkiye Raportörü Kati Piri ile de bir araya geliyor. TÜRKONFED heyeti, Brüksel temasları kapsamında son görüşmeyi ise HDP Avrupa Temsilcisi Eyyup Doru ile gerçekleştiriyor.

Türkonfed’in Brüksel Temasları Başlıyor

Türkonfed’in Brüksel Temasları Başlıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim