• BIST 9121.68
  • Altın 2324.222
  • Dolar 32.3597
  • Euro 34.9217
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Türkonfed Yürütme Kurulu Toplantısı

Türkonfed Yürütme Kurulu Toplantısı
Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yürütme Kurulu toplantısı, Tarkan Kadooğlu başkanlığında Adana'da gerçekleşti.

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yürütme Kurulu toplantısı, Tarkan Kadooğlu başkanlığında Adana'da gerçekleşti. TÜRKONFED Başkan Yardımcısı ve Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (ÇUKUROVA SİFED) Başkanı Süleyman Sönmez ile TÜRKONFED Yönetim Kurulu Üyesi Gülümsün Adalı'nın ev sahipliğinde Adana Sheraton Otel'de yapılan toplantıda ülke ve dünya gündemine dair ekonomik ve güncel değerlendirmeler yapıldı.

Toplantı öncesi TÜRKONFED heyetine Adana ekonomisi ve yatırım alanları ile ilgili bilgiler veren iş kadını Gülümsün Adalı, "Enerji, tarım ve sanayi altyapısı ile öne çıkan Adana, otoriteler tarafından dünyanın yatırım yapılabilecek ender illeri arasında gösteriliyor" dedi. Adalı, yerli ve yabancı iş insanlarının Adana'ya yapacakları yatırım programlarıyla hem bölge insanına istihdam sağlayacağına hem de iş dünyasında etkin bir rol üstleneceğine işaret etti.

TÜRKONFED'in Amerika Birleşik Devletleri ve İran iş geliştirme ziyaretleri ile ilgili görüş alışverişinde bulunulan toplantıda yönetim kurulunun Anıtkabir ziyareti de programlandı.

Adalı'nın konuşmasının ardından Londra Borsası-TÜRKONFED işbirliği hakkında bilgilendirme ve değerlendirmenin yanı sıra AB-Türkiye üst düzey ekonomi diyalog toplantısı da ele alındı. Yönetim Kurulu, 22 Nisan Diyarbakır genişletilmiş yönetim kurulu toplantısını da değerlendirdi.

Adana'daki toplantıya TÜRKONFED Başkanı Tarkan Kadooğlu, TÜRKONFED Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Süleyman Onatça, TÜRKONFED Başkan Yardımcıları Süleyman Sönmez, Orhan Turan, Ali Avcı, Ali Tekin Çelik, Ali Eroğlu, Hasan Kamil Hayali, Şehmus Akbaş, TÜRKONFED Sayman Yönetim Kurulu Üyesi Senan İdin, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Üyeleri Gülümsün Adalı, Mehmet Salih Özen, TÜRKONFED AB Komisyonu Üyesi Selahattin Balkan ve TÜRKONFED Genel Sekreteri Arda Batu ile Çukurova Sanayi ve İş Dünyası (ÇUKUROVA SİFED) Genel Sekreteri Mustafa Öncül katıldı.

Yürütme Kurulu toplantısının ardından Adana sokaklarında Portakal Çiçeği Karnavalı heyecanına ortak olan TÜRKONFED heyeti, öncelikle Türkiye ve Ortadoğu'da, ardından dünyada barış ve kardeşliğin egemen olmasını diledi.

Türkonfed Yürütme Kurulu Toplantısı

Türkonfed Yürütme Kurulu Toplantısı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim