• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Türkmenlere yardım TIR'ları yola çıktı

Türkmenlere yardım TIR'ları yola çıktı
Kırşehir Valiliği önünde yapılan törenle Bayırbucak Türkmenlerine 9 TIR yardım malzemesi gönderildi.

Kırşehir Valiliği önünde yapılan törenle Bayırbucak Türkmenlerine 9 TIR yardım malzemesi gönderildi.

Ocak ayı başlarında Kırşehir Valiliği tarafından başlatılan Bayırbucak Türkmenlerine Yardım Kampanyası'nın 17 Şubat tarihinde sona erdiği duyurulmuştu. Kırşehir Valisi Necati Şentürk yaptığı açıklamada Türkmenlere yardım kampanyasının Şubat ayı sonuna kadar uzatıldığını söyledi.

Kırşehir'in Ahiler diyarı ve Ahiliğin de başkenti olduğunu ifade eden Vali Şentürk, şunları kaydetti: "Ahiler diyarı ve Ahiliğin genel merkezi olan Kırşehir'de kampanya kapsamında toplanan aynî yardımların bir bölümünü daha önce 11 TIR'la Türkmen kardeşlerimize ulaştırmıştık. Bugün de toplanan yardımların bir kısmı daha 9 TIR ile valiliğimiz önünden Ahilik törelerine uygun olarak Ahi duaları ile yola çıkarıyoruz. Bu TIR'larla birlikte ilimizden şimdiye kadar 20 TIR malzemeyi Türkmen kardeşlerimize göndermiş olacağız. İnşallah bu yardımlar önümüzdeki günlerde daha büyük ölçüde devam edecektir. Bunun yanı sıra, 17 Şubat 2016 Çarşamba Günü sona ermesini planladığımız kampanya, esnaf odalarımızdan, üniversitemizden ve halkımızdan gelen yoğun talep üzerine 29 Şubat 2016 tarihine kadar uzatılmıştır."

Toplumun her kesiminin az ya da çok demeden imkanları ölçüsünde kampanyaya destek olduğunu ifade eden Vali Necati Şentürk, sözlerini şöyle tamamladı: "Kampanya kapsamında okullarımızdaki öğrencilerden 1'er TL topladık. Bu parayı toplamakla, öğrencilerimizin zulüm gören kardeşlerine karşı duyarlı olmalarını ve empati kurmalarını sağlamış olduk. Öğrencilerimizde yardımlaşma bilincinin oluşmasını amaçladık. Kırşehir POMEM öğrencileri harçlıklarının tamamını biriktirerek kampanyaya 14 bin TL yardımda bulundular. Ayrıca, yarıyıl tatilinde umreye gönderdiğimiz öğrencilerimiz, harçlıklarını harcamayarak tamamını kampanya hesabına yatırdılar. Öğrencilerimizi bu örnek davranışından dolayı kutluyorum."

Bayırbucak Tükmenleri'ne Kırşehir'den yardım malzemesi gönderme törenine Vali Necati Şentürk'ün yanı sıra Garnizon Komutanı J. Alb. Murat Bulut, Belediye Başkan Vekili Emre Şahinci, kaymakamlar, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaşın katıldı. Tören sonrası 9 adet yardım TIR'ı okunan Kuran-ı Kerim tilaveti ve yapılan Ahi duasının ardından yola çıkarıldı.

Türkmenlere yardım TIR'ları yola çıktı

Türkmenlere yardım TIR'ları yola çıktı

Türkmenlere yardım TIR'ları yola çıktı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim