• BIST 9079.97
  • Altın 2324.391
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.885
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

Türkmenlere Yardım Tır’ı Yola Çıktı

Türkmenlere Yardım Tır’ı Yola Çıktı
Suriye'de ağır bombardıman altında olan Bayırbucak Türkmenleri için Muğla'daki 5 Yörük Türkmen Derneği tarafından başlatılan yardım kampanyasının...

Suriye'de ağır bombardıman altında olan Bayırbucak Türkmenleri için Muğla'daki 5 Yörük Türkmen Derneği tarafından başlatılan yardım kampanyasının ilk ayağı olan yardım TIR'ı Muğla'dan dualar eşliğinde yola çıktı.

Muğla, Milas, Dalaman, Fethiye ve Seydikemer Yörük Türkmen Dernekleri tarafından Kasım ayı sonunda Suriye'deki Bayırbucak Türkmenlerinin kışlık ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla gıda, giyecek ve tıbbi malzeme gibi malzemelerden oluşan yardım kampanyası başlattı. 20 günde Muğla genelinde toplanan bir TIR malzeme sabah saatlerinde Muğla valiliği önünde düzenlenen törenin ardından Hatay'a gönderildi. Yardım TIR'ının yola çıkması için düzenlenen törene Vali Yardımcısı Salih Gürhan, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Muğla Müftüsü Abdurrahman Koçak, dernek üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Toplanan yardımlar hakkında bilgi veren Muğla Yörük Obaları Derneği Başkanı Orhan Akcan, "10 gün gibi kısa bir sürede bu tır hazırlandı. Bu yardımda 13 ton civarında kuru gıda, bakliyat, çocuk bezi, bot, ayakkabı, elbise, kazak, parke, battaniye gibi yardımlar toplandı. Bize ihtiyaçlarının bunlar olduğunu bildirmişlerdi. Bizim hesabımıza göre 20 tonun üzerinde bir yükümüz var. Buradan yola çıkacağız Hatay'da derneğimiz var. Oradaki yetkililerimize teslim edeceğiz. Burada amaç birlik beraberliğimizi en iyi şekilde göstermek. O insanlar vatanın ne olduğunu biliyorlar ve vatanlarına sahip çıkıyorlar. Bizler de Yörük Türkmen Dernekleri ve kurumlarımız ile birlikte Bayırbucak Türkmenlerinin yaşadıkları sıkıntılara kayıksız kalamazdık" dedi.

Muğla Vali Yardımcısı Salih Gürhan ise Muğla'daki 5 Yörük Türkmen Derneği'nin başlattığı yardım kampanyasına vatandaşların ve kurumların katkısı ile toplanan yardım TIR'ının yola çıkacağını belirterek, "Tamamen insanı yardım olarak gönderilecek. Tarihi süreç içerisinde darda ve yolda kalan tüm uluslara yardım ettiğimiz gibi Bayırbucak Türkmenlerine de Muğla olarak karınca kararınca yardım etmeye çalıştık. Bu bir başlangıç. İnşallah bundan sonra bu yardımlar devam edecek" dedi.

Türkmenlere Yardım Tır’ı Yola Çıktı

Türkmenlere Yardım Tır’ı Yola Çıktı

Türkmenlere Yardım Tır’ı Yola Çıktı

Türkmenlere Yardım Tır’ı Yola Çıktı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim