• BIST 9805.64
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 23 °C

Türkmenler İçin Yardım Kampanyası

Türkmenler İçin Yardım Kampanyası
AK Parti Bartın İl Başkanı Hüseyin Manav, Hatay'ın güneyindeki Bayırbucak Türkmenleri'nin katliamla karşı karşıya olduklarını ve bu zor koşullarda...

AK Parti Bartın İl Başkanı Hüseyin Manav, Hatay'ın güneyindeki Bayırbucak Türkmenleri'nin katliamla karşı karşıya olduklarını ve bu zor koşullarda hayatlarını devam ettirmeye çalıştıklarını belirterek, acil ihtiyaçları karşılamak için yardım kampanyası başlattıklarını söyledi.

Manav, "Hatay'ın güneyindeki Bayırbucak Türkmenleri'nin şu anda bir katliamla karşı karşıyadır ve bu zor koşullarda hayatlarını devam ettirmeye çalışmaktadırlar. AK Parti olarak Türkmenlere karşı düzenlenen bu saldırıları şiddetle kınıyoruz. Ülke olarak Bayırbucak Türkmenlerinin yanında olmaya devam edeceğiz. Türkiye her zaman, dünyanın neresinde olursa olsun baskı, şiddet ve korku salınarak insanların zulüm görmesine seyirci kalmamıştır, kalmayacaktır. Bu sebeple partimizin duruma karşı göstermiş olduğu özel hassasiyet sebebi neticesinde Sayın Genel Başkanımızın talimatı ile AK Parti Sosyal Politikalar Başkanlığımız tüm Türkiye genelinde bütün il ve ilçe teşkilatlarımızda Bayır Bucak Türkmenlerine yönelik Yardım Kampanyası'nı 11 Ocak 2016 tarihi itibarıyla başlatmıştır. Kampanyamız 10 gün sürecektir" dedi.

"İHTİYAÇLAR İÇİN"

Acil ihtiyaçları karşılamak istediklerini belirten Manav şöyle devam etti: "Genel Merkezimiz tarafından Suriye'deki Bayır Bucak Türkmenler ile yapılan görüşme sonrasında bölgede acil olarak ihtiyaç duyulan malzemelerin çocuk maması, çocuk bezi, battaniye ve uzun süre dayanıklı gıda ürünleri, giysi, ayakkabı, tıbbi malzeme, olduğu tespit edilmiştir. AK Parti İl Başkanlığımız Sosyal Politikalar İl Başkanı Uğur Yılmaz görevlendirmişti. Sosyal Politikalar İl Başkanlığımız gerekli çalışma ve hazırlıkları hızla yapmış Kemerköprü Mahallesi Hükümet Caddesi üzerinde Eski Garanti Bankası karşısındaki binada kampanya işlerini başlatmıştır. Sosyal politikalar başkanlığımız basın, sosyal medya, televizyon ve diğer kanalları kullanarak halkımızın kampanyaya destek konusunda bilgilendirilmesi yoluna gitmiştir. Bartın olarak Bayırbucak Türkmenleri'nin mağduriyetlerini giderebilme adına ayırım gözetmeden düzenlenen kampanyaya, başta sivil toplum kuruluşları olmak üzere bütün kamuoyunun desteklerini bekliyoruz. Yardımda bulunmak isteyen vatandaşların İl merkezinde ve ilçelerinde AK Parti teşkilatlarıyla irtibata geçmelerini rica ediyoruz. Bilgi için İl Sosyal Politikalar Başkanı Uğur Yılmaz ile temasa geçilebilecektir."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim