• BIST 9524.59
  • Altın 2497.323
  • Dolar 32.5847
  • Euro 34.7276
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Türkmendağı Komutanlarından Albay Arnavut: “Türkmendağı’nda İkinci Çanakkale Harbi Yaşanıyor”

Türkmendağı Komutanlarından Albay Arnavut: “Türkmendağı’nda İkinci Çanakkale Harbi Yaşanıyor”
Türkmendağı Komutanlarından Albay Ahmet Arnavut, bölgede ikinci Çanakkale harbinin yaşandığını söyledi.

Türkmendağı Komutanlarından Albay Ahmet Arnavut, bölgede ikinci Çanakkale harbinin yaşandığını söyledi.

Kırşehir'de başlatılan Bayır-Bucak Türkmenlerine yardım kampanyasında, ana okulu öğrencilerinin dahi kumbaralarındaki paraları Türkmen kardeşlerine yardım olarak Vali Necati Şentürk'e verdiğini öğrenen Türkmendağı Komutanı Ahmet Arnavut, Kırşehir24.com haber sitesi sahibi Alparslan Demirbaş'ın daveti üzerine Kırşehir'e geldi. Vali Necati Şentürk, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ve Esnaf Odaları Birlik Başkanı Bahamettin Öztürk, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şaban Güneş ile MÜSİAD Kırşehir Şube Başkanı Hasan Easlan'ı ziyaret ederek, yardım kampanyası ile ilgili teşekkürlerini bildiren Türkmendağı Komutanı Arnavut, ziyaretleri sonrasında İhlas Haber Ajansı'na açıklamalar yaptı.

"SURİYE'DE REJİMİN FELSEFESİ: HER TÜRK, SUÇLU DOĞAR"'

Suriye'de Türkmenlere yönelik büyük bir hareketin başlatıldığını söyleyen Arnavut, Esed kontrolündeki rejim güçlerinin Türklere yönelik etnik ve mezhep savaşı verdiğini söyleyerek, "Rejimin Türklere bakışı, "Her Türk, suçlu doğar " olmuştur. Yani Türk olarak doğmak bu bölgede suç olarak görülmektedir. Diğer yandan, Bayır-Bucak ve Türkmendağı'nda verilen mücadele, Türklerin var oluş mücadelesidir. Rejimin verdiği mücadele ise tam anlamıyla mezhep ve etnik savaştır. Türkmendağı'nda rejime karşı savaşan mücahitler, korku nedir bilmez. Çünkü verilen mücadele vatan, namus ve Türk bayrağı içindir" dedi.

Arnavut, Türkmendağı'nda ikinci Çanakkale harbinin yaşandığını söyleyerek, "Bölgede yedi düvele karşı savaş veriyoruz. Tam bir geçit yeri olan Türkmendağı, büyük devletlerin ele geçirmeye çalıştığı bir bölgedir. Akdeniz hayalidir Türkmendağı. Ama bizler bir karış toprağımızı vermeyecek ve asla vazgeçmeyeceğiz. Allah'ın izniyle yukarıda Cenabı Hak, önümüzde Kabe ve arkamızda Türk Milleti olduğu sürece korkmuyoruz. Karşımızda dünyanın en büyük devletleri ve silahları var. Bizim de Allah'ımız var, Türk kardeşlerimiz var. Mücadelemiz ikinci Çanakkale mücadelesidir" dedi.

"BİZ, ÖLMEYİ DE BİLİRİZ ÇÜNKÜ SONUNDA ŞEHADET ŞERBETİ VAR"

Türkmendağı Komutanı Ahmet Arnavut, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: "Biz, Türkmendağı'nda ölmeye hazırız. Vatanımız için, Türk Bayrağı için ölmeyi de biliriz. Çünkü inanıyoruz ki sonunda şehitlik mertebesi var. Ne kadar silahımız varsa o kadar mücahidimiz var. Bölgede devam eden etnik ve mezhep savaşı, hiçbir kural ve insanlık tanımıyor. Türkmenlerin üzerine bir günde 62 Rus uçağı iki defa gelip bombalar bıraktı. Gece-gündüz bomba atıyorlar. Kara savaşında bizimle mücadele edemiyorlar ve mücahitlerimiz Allah'ın izniyle göz açtırmıyorlar. Karadan gelemeyince havadan ve Hazar'dan gemilerden bomba gönderiyorlar. Buna rağmen mücadelede yetersiz kalıyor ve mücahitlerimizin iman dolu siperleriyle karşı karşıya kalıp, geri çekiliyorlar. İnşallah güzel günler bizi bekliyor ve inşallah Türk Bayrağımızı Türkmendağı'ndan indirmeyeceğiz, indirtmeyeceğiz".

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim