• BIST 9079.97
  • Altın 2322.819
  • Dolar 32.3239
  • Euro 34.9361
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Türkmen Musa: Bayırbucak, Türkmenlerin kendi başına bitireceği iş değil

Türkmen Musa: Bayırbucak, Türkmenlerin kendi başına bitireceği iş değil
Bayırbucak Türkmenlerinden Mücahit Ali Molla Musa, son zamanlarda Bayırbucak ve Kızıldağ'ın sürekli Rus savaş uçakları tarafından bombardımana tutulduğunu...

Bayırbucak Türkmenlerinden Mücahit Ali Molla Musa, son zamanlarda Bayırbucak ve Kızıldağ'ın sürekli Rus savaş uçakları tarafından bombardımana tutulduğunu belirterek, bölgelerinin sadece Bayırbucak Türkmenlerinin mücadelesi ile kurtulmasının mümkün olmadığını söyledi.

Bayırbucak Türkmenlerinden Mücahit Ali Molla Musa, Yozgat Belediyesi'ni ziyaret ederek , Bayırbucak Türkmenlerine yapılan yardımlardan dolayı Yozgat halkına teşekkür etti. Yozgat Belediye Başkanı Talip Karslıoğlu'nu makamında ziyaret eden Mücahit Ali Molla Musa, Yozgat'ın havasının sert insanının cömert olduğunu belirtti. Musa, "Yapılan yardımlardan dolayı bütün halkımıza teşekkür ediyorum. Yapılan yardımlar kesinlikle yerlerine ulaşmaktadır. Ancak bizim isteğimiz yapılan yardımların bir yerde depolanması ve tek yerden eşit şekilde halka dağıtılmasıdır." dedi.

Son zamanlarda Türkiye'nin her bir ilinden, ilçesinden ve köyünden yardımların akın akın geldiğini vurgulayan Ali Molla Musa, şunları kaydetti: "Allah razı olsun Yozgat halkından biz de teşekkür etmek için buraya geldik. Son zamanlarda Rusya'nın Bayırbuçak ve özellikle Kızıldağ dediğimiz bölgeye uçaklarla saldırması oradaki insanlarımızın ayrılmasına neden oldu. Bu Bayırbucak'ın kendi haline biterebileceği bir iş değil. Bu konuda devlet bize yardım etsin yoksa Bayırbucak elden gidecek diye korkuyorum. Benim ecdadım bunları kazma kürekle kovalamış ama şimdi kazma kürek sadece kabir kazmaktan başka bir şeye yaramıyor. Havadan gelen bombaya ne yapar kazma kürek. Karadan gelsinler erkeklerse ama gelemiyorlar. Rus uçakların bombardımanı ile ne evimiz ne yerimiz kaldı her yeri bombaladılar. Bunun sebebi de biz Türkmenler değil o bölge çok önemli ikinci Çanakkale'dir. Orası Misakı Milli topraklarıdır. Suriye toprağı olduğuna dair bir belge dahi getiremezler. Biz yıllarca orada kalmışız o topraklara sahip çıkacağız. Türk hükümetinde destek istiyoruz."

NASIL DÖNECEKSİNİZ O TOPRAKLARA, NASIL BENİM VATANIM DİYECEKSİNİZ

Kamplarda kalan Bayırbucak gençlerine seslenen Mücahit Ali Molla Musa, "Nasıl döneceksiniz tekrar o topraklara? Nasıl benim vatanım diyeceksiniz? O kafirler şehitlerinin kanını taşıyan topraklara bastığında nasıl sizin kemikleriniz sızlamaz? Türkiye Cumhuriyeti olmasa zaten Suriye diye bir şey kalmamıştı. Her bir yardımı, her bir desteği Türkiye'den alıyoruz. Kamplarda şu anda hayat çok düzgün bir şekilde geliyor. Bizim isteğimiz her bir STK'dan giden yardımlar bir depoya toplanarak eşit şekilde dağıtılmasını istiyoruz." diye konuştu.

Yozgat Belediye Başkan Yardımcısı Talip Karslıoğul'da Bayırbucaklı Mücahit'in kendilerine gönderilen yardımlar için teşekkür etmek için Yozgat'a geldiğini söyledi. Karslıoğlu, "Kardeşlerimiz bizim kardeşlerimiz, sahip çıkacağız. Tıpkı kendi vatanımız gibi oradaki Bayırbucak Türkmenlerinin vatanları bizim vatanımızdır. Hakikaten kardeşimizin söylediği bir söz var; "Yozgat'ımızın havası sert insanı mert" diyor hakikaten bizde mertliğimizi göstererek bu kardeşlerimize sahip çıkacağız. Buradan Bayırbucak Türkmenlerine yardım eden kardeşlerimize ben teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Türkmen Musa: Bayırbucak, Türkmenlerin kendi başına bitireceği iş değil

Türkmen Musa: Bayırbucak, Türkmenlerin kendi başına bitireceği iş değil

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim