• BIST 9792.56
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 23 °C

Türkmen Mülteci İlyas Mohammed Emin:

Türkmen Mülteci İlyas Mohammed Emin:
Uluslararası Göçmenler Günü nedeni ile Kırşehir İl Göç İdaresi Müdürü Osman Demir Başkanlığında Kırşehir Valisi Necati Şentürk'ü ziyaret eden...

Uluslararası Göçmenler Günü nedeni ile Kırşehir İl Göç İdaresi Müdürü Osman Demir Başkanlığında Kırşehir Valisi Necati Şentürk'ü ziyaret eden Iraklı Türkmen İlyas Mohammed Emin'in yaptığı konuşma, Vali Şentürk ve beraberindeki heyetin duygulanmasına neden oldu.

Göçmenlerden Musullu Diş Hekimi Reyyan Faiz Pak ve ülkesinde milli futbolcu iken Türkiye'ye sığınan ve şu anda Kırşehirspor'da forma giyen Suriyeli futbolcu Omar Abdülrezzağ'ın Türkiye'ye minnet duygularını ifade etmelerinin ardından söz alan Iraklı Türkmen İlyas Mohammed Emin, "Bizler burada çok memnunuz bize hiçbir kusur koymadınız. Siz bize kardeşlik ettiniz bize kapılarınızı açtınız. Gelenlerin hepsine hatta Türk olmayana insaniyetlik ettiniz. Peygamberimiz (S.A.V) "Her kim bir konuğu takdir esteki beni takdir etti" der, bizi bu Cuma günü buraya çağırdınız bizler bunu unutmayız. Benim yerim yurdum alınsa da sensin benim yerim yurdum, kimsem yok kimsem sizsiniz. Yerim yurdum gitti lakin ben sizi kazandım. Bu da bana yeter ben Türkmenim, biliyoruz ki bize karşı kalbinizde muhabbetiniz var. Sizde gördüğümüz insaniyeti bizler hiçbir yerde görmedik. Bize darlık oldu. Mesihlere, Iraklılara, Ezidilere, Suriyelilere darlık oldu, hiç kimseye sığınmadılar. Dediler ki Türkiye bizi kurtar. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, "sizler bize ne dediniz, serdim yeri size, yeri geldiniz bana başım üstüne', bu insaniyet ve merhameti bizler hiç unutmadık. Gökte Allah yerde siz varsınız" dedi.

Heyeti kabul eden ve konuşmayı dinleyen Kırşehir Valisi Necati Şentürk ve heyette bulunanlar duygusal anlar yaşarken, ziyaretin ardından Vali Şentürk ve İl Göç İdaresi Müdürü Osman Demir basına kapalı şekilde görüşmeye devam etti.

Türkmen Mülteci İlyas Mohammed Emin:

Türkmen Mülteci İlyas Mohammed Emin:

Türkmen Mülteci İlyas Mohammed Emin:

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim