• BIST 8718.11
  • Altın 2246.536
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1875
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Türkmen aile küçük Nur için yardım bekliyor

Türkmen aile küçük Nur için yardım bekliyor
ANKARA (İHA) – Irak'taki savaştan kaçarak Ankara'ya gelen ve 6 yaşındaki otizmli kızlarının sağlık sorunları ve maddi sıkıntılarla mücadele eden...

ANKARA (İHA) – Irak'taki savaştan kaçarak Ankara'ya gelen ve 6 yaşındaki otizmli kızlarının sağlık sorunları ve maddi sıkıntılarla mücadele eden Türkmen aile, yardım bekliyor.

9 yıl önce evlenen Hüseyin ve Habeeb Mulla çifti, 3 yıl öncesine kadar Irak'ta yaşıyordu. Savaş mağduru birçok aile gibi Mulla çifti de kurtuluşu Türkiye'ye kaçmakta buldu. Ankara'ya yerleşen aile, burada da maddi sıkıntılar ve 6 yaşındaki otizmli kızları Nur'un sağlık sorunlarıyla mücadele etmeye başladı. Ali (2) ve Benan (8) isminde iki çocukları daha bulunan aileye, doktorlar tarafından yüzde 80 otizm ve yüzde 94 engelli olan Nur'un bilişsel gelişiminde de yüzde 70 gecikme olduğu belirtildi. Küçük Nur yaşıtları gibi konuşamıyor, kendisini ifade edemiyor. Kendi başına yemek yemede güçlük çeken ve çoğunu yiyemeyip döken Nur, diğer ihtiyaçlarını da kendi başına gideremiyor. "Gel', "git" ve "otur" gibi çok az sayıda kelimeyi anlayan Nur, çoğu söylenilenleri anlamadığı için iletişim konusunda da büyük sıkıntı yaşıyor.

Baba Hüseyin Mulla, aylardır kızının tedavi olabilmesi için uğraştığını, doktorlara gittiğini ve bütün hastaneleri dolaştığını söyledi. Eşi çok az Türkçe bildiğinden hastanelere kendisi giden baba, kızının sağlık sorunlarıyla ilgilenebilmek için çalıştığı inşaat şirketinden de çıkmak zorunda kaldığını anlattı. Son bir haftadır çalışmayan ve ailenin geçimini de sağlayamadığı için oldukça zor durumda olan Hüseyin Mulla, ilk aşamada yapılması gereken tahliller için 5 bin doların gerekli olduğunu, sonrasında alınması gereken ilacın bir paketinin bin dolar olduğunu belirtti. Tedavi sonuçlarına göre Nur'un ne kadar süre ilaç kullanacağının belirleneceğini ifade eden baba Mulla, "Kaç aydır uğraşıyorum kızımın hastalığı için ama doktorlar Amerika'dan getirilmesi gereken bir ilaç olduğunu söylediler, Türkiye'de yokmuş. Türkiye'de yapılması gereken tüm tahlilleri yaptık ama asıl yine yurt dışında yapılması gereken tahliller varmış. İngiltere ve Hollanda'dan çıkacak tahlillere göre doktor tedavi uygulayacak. Tabi bir de rehabilitasyon eğitimi alması gerekiyor ama Türk vatandaşı olmadığı için kabul edilmiyor, özel rehabilitasyon merkezleri de çok pahalı. Yardıma ihtiyacımız var. Çünkü benim hiçbir imkanım yok, kızım için destek verilirse çok memnun olurum. Kızım şu an 6 yaşında, 8 yaşına girdiğinde ilacın da bir faydası kalmayacak, sakat kalacak" şeklinde konuştu.

Küçük Nur çevresine ve kardeşlerine zarar veriyor

Küçük Nur'un evde sürekli ağladığını dile getiren baba Mulla, evde yaşadıkları diğer sorunlara değinerek, "Evde sürekli gözümüzün önünde tutmak zorundayız, çünkü pencerelerden atlamaya çalışıyor. Evdeki eşyaları dışarı atıyor. Sağlam bir şey kalmıyor evde, ne varsa ezip, kırıp, döküyor. Bazen küçük kardeşine zarar veriyor. Komşular da rahatsız oluyor artık. Tüm Türkiye'den yardım bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Konuşurken gözyaşlarını tutamayan baba, hem kızının sağlığı için tedavi ücretine hem de maddi desteğe ihtiyaçları olduğunu belirterek, hem kira hem de elektrik, su masraflarını karşılayamadıklarını dile getirdi.

Anne Mulla da, kızının diğer çocuklar gibi anlamasını, okula gitmesini istediğini söyleyerek, "Yardım edecek herkesten Allah razı olsun" dedi.

Türkmen aile küçük Nur için yardım bekliyor

Türkmen aile küçük Nur için yardım bekliyor

Türkmen aile küçük Nur için yardım bekliyor

Türkmen aile küçük Nur için yardım bekliyor

Türkmen aile küçük Nur için yardım bekliyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim