• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 17 °C

Türkiye'ye yatırımlar yolda

Türkiye'ye yatırımlar yolda
Türk-Amerikan İş Adamları Derneği başkanı olarak seçilen Zeynep Dereli, seçim ve yaz dönemi gibi nedenlerden dolayı yatırımların bekletildiğini söyledi.


Bu durumun siyasi bir tavır olmadığına tüm dikkatleri üzerinde toplayan Dereli “Kimse Türkiye ’den çekilmedi. Tam tersine çok büyük yatırımlar yapmak istiyorlar. ABD Ticaret Bakanı Penny Pritzker, sonbaharda tekrardan Türkiye’ye gelecek. Pritzker, Türkiye’nin 2023 senesinde dünyanın ilk 10 ekonomiye girmesi hususunda Türkiye’ye tam takviye verdiklerini belirtmişti. Bunlar pozitif gelişmeler” yorumunu yaptı. Irak, Suriye etkiledi Geçtiğimiz akşam basınla bir araya gelen Dereli, ABD Ticaret Odası Başkanı Tom Donohue’nun da eylülde Türkiye’ye geleceğini de ifade etti. Dereli, Suriye ve Irak’ta yaşanan şiddetli çatışmalar göz önüne alındığında Türkiye’nin yabancı yatırımcıların gözünde ‘emniyetli liman’ algısını koruduğunu belirtti. Kadına özel vurgu 487 üyeye sahip TABA /AmCham Türkiye’nin ABD’de büyüklüğü 1 milyar doları bulan yatırımlarını artırmak için vergi muafiyeti, eyalet seviyesinde yatırım teşvikleri gibi konularda başvuran Türk İşadamlarına danışmanlık hizmeti verecek. 

TABA/AmCham’ın başkanlığına bir kadın seçilmesinin çok fazla mühim olduğuna tüm dikkatleri üzerinde toplayan Zeynep Dereli, kadın istihdamını artırma çalışmalarınaa ait de şunları açıkladı : “Kadın girişimciliği hususunda birkaç program düzenlemek istiyoruz. Ünlü ABD’li ve Türk iş kadınlarını aynı platformda buluşturacak toplantılar düzenlemek, peşinden da sosyal sorumluluk projelerine imza atma hedefindeyiz. ABD’de yaşamını sürdüren kadınların iş gücüne tam katılımı sağlanırsa bu ülkenin GSMH’sinin yüzde 4 daha çok büyük olacağı tespit edilmiştir. OECD ülkelerindeki kadın istihdamı sıralamasında ise Türkiye çok fazla gerilerde. Şayet biz bunu düzeltebilmek için çok fazla çalışacağız.”

Zeynep Dereli kimdir? Zeynep Dereli TABA/AmCham Genel Başkanlığı görevinin yanısıra, APCO Worldwide’ın Türkiye Genel Müdürü’dür. Princeton Üniversitesi Ekonomi Fakültesi Ortadoğu Araştırmaları Bölümü’nden mezun olan Dereli, Londra SOAS Üniversitesi’nde Kalkınma Ekonomileri üzerine yüksek lisans yaptı. Dereli, APCO Worldwide’daki görevinden önce Atlantik Konseyi’nin düzenlediği Karadeniz Enerji Forumu Direktörlüğü, Türk Politika Forumu Genel Koordinatörlüğü görevlerini yürüttü.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim