• BIST 9079.97
  • Altın 2320.281
  • Dolar 32.3585
  • Euro 34.9543
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Türkiye’ye Üç Yılda 30 Madalya Kazandırdı

Türkiye’ye Üç Yılda 30 Madalya Kazandırdı
Yıldız Milli Bayan Boks Takımı Başantrenörü Ahmet Çınar, üç yıl içinde Türkiye'ye 30 madalya kazandırmanın onurunu yaşadığını söyledi.

Yıldız Milli Bayan Boks Takımı Başantrenörü Ahmet Çınar, üç yıl içinde Türkiye'ye 30 madalya kazandırmanın onurunu yaşadığını söyledi.

İzmir'in Çeşme ilçesinde, Türkiye Bayanlar Boks Şampiyonası gerçekleştirildi. Türkiye'nin farklı bölgelerinden onlarca sporcunun katıldığı şampiyonada ringe çıkan bayan sporcular, kıyasıya bir mücadele verdi. Öte yandan, şampiyonaya büyükler kategorisinde katılarak ikinci olan; ayrıca farklı müsabakalarda Türkiye şampiyonu, Avrupa ikincisi ve Dünya üçüncüsü olan Emine Bozduman'ın (24) antrenörlüğünü de yapan Yıldız Milli Bayan Boks Takımı Başantrenörü Ahmet Çınar, hedeflerinin 2016 Rio Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil etmek olduğunu söyledi.

Üç yıl içinde Türkiye'ye 30 madalya kazandırmanın onurunu yaşadığını ifade eden Çınar, "Çankırı'da bayan boks takımı şahsımın gayretleri ile kuruldu. Çankırı'dan her yıl 2-3 bayan boksçuyu milli takıma göndermeyi başardık. Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç tarafından yaptığım çalışmalar başarılı bulunarak, Yıldız Boks Milli Takımı Başantrenörlüğü'ne getirildim. Görevde olduğum üç sene içerisinde de, Dünya ve Avrupa şampiyonalarında, ülkemize toplam 30 madalya kazandırdık. En son Macaristan'da 2015 yılı Ağustos ayında 8 madalya aldık" dedi.

AHMET ÇINAR AVRUPA ŞAMPİYONLUĞUNDA DA İDDİALI

2016 yılında Avrupa Şampiyonası'nın Türkiye'de yapılacağını ifade eden Çınar, "Şampiyonanın Bursa'da yapılması planlanıyor. Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç'in şahsi gayretleriyle bu müsabaka Türkiye'ye alındı. Umuyorum ki bu şampiyonada, yıldız ve gençlerde başarılı sonuçlar alarak İstiklal Marşımızı okutacağız. Çeşme'de yapılan bu organizasyon da oldukça başarılı. Ortam çok iyi. Teknik ekip olarak, 15-16 yaş grubu yıldızların başarılı olanlarını seçmeye çalıştık. İlk ikiye girerek madalya alanları ve bunun yanında dereceye girememiş ama bizim tarafımızdan teknik kapasitesi uygun görülen sporcuları kampa alıp, bu kampın neticesinde de ülkemizi Avrupa Şampiyonası'nda temsil edecek boksörleri belirlemeye çalışacağız" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim