• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Türkiye'ye 2 milyon daha Suriyeli geliyor

Türkiye'ye 2 milyon daha Suriyeli geliyor
Alman basının iddiasına göre hali hazırda 2 milyon civarında Suriyeli'ye ev sahipliği yapan Türkiye 2 milyon Suriyeli daha alacak.

Alman basını Avrupa Birliği ile Türkiye arasındaki son Suriyeli diplomasisini masaya yatırdı. Kulis bilgilerine göre Türkiye’nin 2 milyon Suriyeli daha alacağı bildirildi. İşte yeni planının detayları;

6 YENİ KAMP OLUŞTURULACAK 2 MİLYON SURİYELİ DAHA GELECEK!

Alman Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS)gazetesinin haberine göre, AB ve Türkiye, mültecilerin Avrupa’ya akınını durdurma konusunda plan hazırlarken, anlaşma çerçevesinde Türkiye’nin mülteciler tarafından sıklıkla kullanılan Yunanistan sınırlarını daha sıkı koruyacak.  Plan doğrultusunda Türkiye’de 2 milyon mülteciyi alabilecek ve kısmen AB tarafından finanse edilecek altı yeni kampın oluşturulması öngörülüyor.

Yunanistan ve Türk güvenlik birimlerinin Frontex koordinasyonunda Ege kıyılarında mültecileri takip edeceği kaydedilen haberde, insan kaçakçılığı yapan gemilerin durdurularak, mültecilerin tamamının Türkiye’ye geri gönderileceği yer aldı. 

500 BİNİNİ AVRUPA ALACAK

Habere göre, Türkiye’de kurulacak kamplardan AB ülkeleri 500,000 dolayında mülteciyi alma konusunda taahhüt veriyor, alınacak mültecilerin kaçak yollar yerine, legal olarak bu ülkelere getirilmesi planlanıyor.  Fakat görüşmelerde yer alan bir üst düzey AB yetkilisi, gazete haberinin şu an Brüksel ve Ankara arasında konuşulanların daha da ötesine gittiğini söyleyerek, “Biraz abartılı” ifadelerini kullandı.

DÜĞÜM BUGÜN ÇÖZÜLÜYOR

Yetkili ayrıca 23 Eylül’de gerçekleştirilen acil toplantıda AB ülkelerinin bu tür projeler için daha fazla fon ayırma kararı aldıklarını hatırlatırken, Erdoğan’ın komisyon tarafından yapılan “hareket planını” kabul edip etmeyeceğinin kesin olmadığını belirtti.  Söz konusu planı AB ve Türk yetkililerin geçen hafta Brüksel’de görüştükleri, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın  bugün Brüksel’de yapacağı temaslarda konunun ele alınacağı belirtiliyor.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim