• BIST 8728.32
  • Altın 2240.582
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.1296
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C

Türkiye’nin yöresel tatları Malatya’da buluştu

Türkiye’nin yöresel tatları Malatya’da buluştu
Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. tarafından düzenlenen "İl İl Yöresel Ürünler Fuarı', kapılarını ziyaretçilere açtı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. tarafından düzenlenen "İl İl Yöresel Ürünler Fuarı', kapılarını ziyaretçilere açtı. Fuarda 10 gün boyunca Türkiye'nin çeşitli yörelerinin lezzetleri ve ürünleri sergilenecek.

Malatya'yı fuarlar şehri haline getirme hedefiyle yola çıkan Büyükşehir Belediyesi, düzenlediği fuarlara bir yenisini daha ekledi. Kültür A.Ş. organizasyonuyla gerçekleştirilen ve 22 farklı ilin yöresel ürünlerinin sergilendiği "İl İl Yöresel Ürünler Fuarı" düzenlenen törenle açıldı. Malatya Büyükşehir Belediye binası arkasında düzenlenen açılış törenine, Malatya Valisi Mustafa Toprak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Baro Başkanı Av. Enver Han, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, İl Müftüsü Ümit Çimen, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Turan, Genel Sekreter Yardımcıları, Yeşilyurt Belediye Başkanı H. Uğur Polat, kurum, kuruluş ve şube müdürleri, STK temsilcileri ile kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

"Malatya'nın mutfak kültürü yeterince tanınmıyor"

Açılış töreninde konuşan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya'nın mutfak kültürünün Türkiye'de yeteri kadar tanınmadığını söyledi. Türkiye'de yerel ürünlerin çok önemli yeri ve değeri olduğunu kaydeden Başkan Çakır, "Ülkemizde yerel ve yöresel ürünlerin, mutfakların çok önemli değeri var. Bunun için turizm alanında yemek kültürünün tanıtılmasının ilimiz için önemini vurgulamak istiyorum. İl İl Yöresel Ürünler Fuarımıza ülkemizin 22 farklı ilinden katılan yöresel ürünler var. Burada birbirinden farklı çok değerli birçok ürünümüz var. Bunları Malatyamızda tanıtmış olacağız. Aynı zamanda Malatyamızın ürünlerini de konuklarımıza tanıtmış olacağız. Fuarımızın verimli geçmesini diliyor, katılımcılara teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"Malatya'nın önemi ortaya çıkmış oluyor"

Vali Toprak ise, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayarak başladığı konuşmasında, fuarın düzenlenmesinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve ekibine teşekkür etti. Vali Toprak, "Ülkemizin ve milletimizin gücüne güveniyoruz. Öyle bir ülke üzerinde yaşıyoruz ki Allah'a şükrediyoruz. Her türlü ürünü, bitkiyi, üretimi bu güzel coğrafyaya vermiş. Bugün İl İl Yöresel Ürünler Fuarı'nı yaparken de bu coğrafyanın güzelliği ortaya çıkıyor. Burada üretimin gücünü gösteren değerli katılımcılara ve tüm konuklarımıza teşekkür etmek istiyorum. Değerli belediye başkanımıza ve ekibine de böylesine güzel fuarları ilimize kazandırdıkları için teşekkür ediyorum. Hep birlikte bu güzellikleri daha da artırmak üzere çalışacağız. Bu güzel ürünlerde Malatya'nın bulunduğu yerin önemi ortaya çıkmış oluyor. Gastronomi dediğimiz bu güzellikleri Malatya da üzerinde barındırıyor. Bu fuarın ilimize, ülkemize, üreticilerimize, katılımcılarımıza hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Malatya İl Müftüsü Ümit Çimen'in okuduğu duanın ardından fuarın açılış kurdelesi kesildi. Daha sonra törene katılan protokol üyeleri standları tek tek gezerek, yöresel ürünleri inceleyip bilgiler aldı.

Türkiye’nin yöresel tatları Malatya’da buluştu

Türkiye’nin yöresel tatları Malatya’da buluştu

Türkiye’nin yöresel tatları Malatya’da buluştu

Türkiye’nin yöresel tatları Malatya’da buluştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim