• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Türkiye’nin yapı firmaları ve ürünleri Almanya’da ilgi odağı oldu

Türkiye’nin yapı firmaları ve ürünleri Almanya’da ilgi odağı oldu
Dünyanın önemli yapı fuarlarından Bauma'ya Türkiye'den konuk olan firmalar, ürünleri ile beğeni topladı.

Dünyanın önemli yapı fuarlarından Bauma'ya Türkiye'den konuk olan firmalar, ürünleri ile beğeni topladı. Firmalardan Urtim'in Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Urfalılar, kalıp sistemlerinin Güney Amerikalı, Güney Afrikalı, Dubaili ve Suudi şirketlerden ilgi gördüğüne işaret etti. Urfalılar, bu bölgelerde ve ülkelerde distribütörlük verme planları olduğunu açıkladı.

Urfalılar, Bauma'da yeni ürünleri sunduklarına işaret etti ve "Frameset Panel Kalıp Sistemleri, Güvenlikli Cephe İskele Sistemleri, Rafineriler için Teknik İzolasyon İskele Sistemleri'mizin yanı sıra ilk defa Ex- Distribütörü olduğumuz H20 ürünümüze alternatif Steel Beam 160'ı sergiledik." dedi.

KANADA'YA İHRACAT BAŞLADI YENİ HEDEF ABD

Amerika'da fabrika kurmak için şimdiden fizibilite çalışmalarına başladıklarını belirten Serdar Urfalılar, şunları kaydetti:

"Çok yakın zamanda Amerika'ya ihracatımızı başlatmayı hedefliyoruz. Çalışmalarımız gösteriyor ki, kapsamlı bir çalışma neticesinde Amerika'ya ihracatı başlatabildiğimizde ilerlememiz oldukça hızlı olacak. İhracatımızın artması akabinde, Amerika'da fabrika kurmak için şimdiden fizibilite çalışmalarına başladık. Kanada'ya ihracat yapıyor olmamız bizi, Amerika'ya ihracata ciddi bir şekilde hazırlıyor. Fabrikayı Teksas Eyaletinde kurmayı düşünüyoruz. Bunun iki sebebi var. Birincisi Teksas'ın konum olarak Meksika pazarına yakın olması, ikincisi ve en büyük sebebi Teksas'ta 40'a yakın Rafineri olması."

Urtim olarak ünlü havalimanı, stadyum, konut gibi inşaat projelerinde yer aldıklarını dile getiren Urfalılar, şöyle devam etti:

"Sürekli otomasyona ve robotik hatlara yatırım yapıyoruz. Geldiğimiz noktada iki fabrikamızda toplam 36 bin metrekare üretim tesisimizde aylık 3 bin ton kapasiteye ulaştık ve ürünlerimizin kaynaklarının yüzde 95'ini robotlarla yapıyoruz. Yaklaşık 5 yıldır Ar-Ge'ye ciddi yatırımlar yapıyoruz. Mühendislerimizin ortaya koyduğu ve sektörde devrim yaratacak birçok ürünümüzü alıcılarla buluşturduk. Sistemlerde işçi sağlığı ve güvenliği bizim için her şeyden önemli. Yeni sistemlerimiz olası iş kazalarını neredeyse ortadan kaldıracak donanımda. Bu sistemler aynı zamanda kaba inşaat sürelerini kısaltıyor ve işçilik maliyetlerini düşürüyor. İstanbul Hadımköy'de en ileri teknolojiyle üretime devam ettiğimiz 15 bin ve 21 bin metrekare alana sahip üretim tesislerimizi birleştirerek, daha büyük alana sahip bir tesise geçme planımız var. Üretim kapasitemizi artırırken, 2017'de gerçekleştirmeyi planladığımız yeni fabrika yatırımımızla kapasitemizi daha da artırıp bunun avantajlarını kalite ve fiyat performansına yansıtmayı hedefliyoruz."

Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim