• BIST 9693.46
  • Altın 2508.406
  • Dolar 32.5788
  • Euro 34.7848
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 20 °C

Türkiye’nin Taze Börülce Kralı: ’Muğla’

Türkiye’nin Taze Börülce Kralı: ’Muğla’
TÜİK Denizli Bölge Müdürü Ali İhsan Yücedağ tarafından 2015 yılı Bitkisel Üretim İstatistikleri geçici sonuçları çerçevesinde verilen bilgiye...

TÜİK Denizli Bölge Müdürü Ali İhsan Yücedağ tarafından 2015 yılı Bitkisel Üretim İstatistikleri geçici sonuçları çerçevesinde verilen bilgiye göre; ülkemizde 2015 yılında üretilen taze börülcenin yüzde 34,4'ü Muğla'da üretiliyor.

Türkiye'de üretilen 18 bin 43 ton taze börülcenin 6 bin 203 ton ile Muğla, 5 bin 283 tonla (%29,3) İzmir ve bin 823 tonla (%10,1) Aydın geliyor.

Ülkemizde üretilen 78 bin 440 ton taze barbunyanın en çok üretildiği yer 15 bin 143 ton ile (%19,3) Samsun olurken Samsun'u 14 bin 6 ton ile (%17,9) Muğla izliyor. İzmir ise bin 663 ton ile (%11) en çok taze barbunya üretilen üçüncü il olmuştur.

Ülkemizde üretilen 445 bin 750 ton narın %24,1'i ise ilk sırayı (107 bin 237 ton) Antalya, 65 bin 748 tonla (%14,7)da Muğla ikinci sırada yer alıyor. Muğla'nın Türkiye genelinde üretiminde önemli paya sahip olduğu ürünler ve üretim değerlerinden bazıları ise 30 bin 949 ton üretim değeri ve %9,9'luk payla sakız kabak üretiminde 3. sırada, 595 bin 219 ton üretim değeri ve %7,3'lük payla sofralık domates üretiminde 3. sırada, 5 bin 726 ton üretim değeri ve %7,2'lik payla badem üretiminde 3. sırada yer alıyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim