• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Türkiye'nin seçime gitmesinin sorumlusu Bahçeli'dir

Türkiye'nin seçime gitmesinin sorumlusu Bahçeli'dir
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, NTV'de katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunuyor. İşte Akdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

“MAALESEF SONUÇ ÇIKMADI”

Sayın Başbakan gerçekten çok samimi bir gayret gösterdi. Herkesle görüştü, herkese el uzattı ama maalesef bir sonuç çıkmadı. Siyasi partiler sorumluluğunu yerine getirmedi. Umarım bundan sonraki süreçte milletvekilleri sorumluluğunu yerine getirir ve bakan olarak hükümete girerler.

“CUMHURBAŞKANI GÖREVİ KILIÇDAROĞLU'NA VERMEDİ ÇÜNKÜ...”

Cumhurbaşkanı görevi Kılıçdaroğlu’na vermedi çünkü başka bir hükümet alternatifi yoktu. Ortada çok açık bir tablo vardı. Bundan dolayı meşruiyet çizgisinden sapıldığı kanaatinde değilim. Bu ahlaksız teklif değil. Bu Anayasal bir teklif ve Anayasal bir görev. Bu görevden şahısların ve partilerin kaçmaması gerek. Burada bir by-pas da söz konusu değil. Bu mecburen teklif ediliyor. Onlar teklifi reddetmeden bağımsızlardan bakan alınamıyor. Önce onlara teklif edip ret yanıtı alınması gerekiyor.

“HDP İLE HÜKÜMET SORUMLULUĞU BAHÇELİ’YE AİTTİR”

HDP ile koalisyonu biz hoş karşılamıyoruz. Hoş karşılasak gider koalisyon yapardık. Ama burada bizim irademiz devre dışıdır. Anayasa böyle diyor.  Türkiye’nin seçime gitmesinin sorumlusu Devlet Bahçeli’dir. Bütün kapıları kapattı, tüm opsiyonlar tükendi ve Türkiye seçime gitti. Bütün bu sorumsuz davranışlardan sonra ‘Siz HDP ile hükümet kuruyorsunuz’ diyor. Bunun sorumluluğu Sayın Bahçeli’ye aittir.

“BAHÇELİ BEYEFENDİ BİR İNSANDIR AMA…”

Sayın Bahçeli’yi hepimiz tanıyoruz. Beyefendi bir insandır. Ama yazılı metin okurken tam bir canavara dönüşüyor. Sayın Bahçeli’de kişilik bölünmesi var. Okuyor ve alt alta küfürler savuruyor. Devletin tepesindeki isme, Sayın Cumhurbaşkanı’na hakaret ediyor. Partide tek adam olmuş, tek adamlığını küfürlerle yürütüyor. Bugün hiç utanmadan bize yalan söylüyor diyor ama kendisi yalan söylüyor.

“CUMHURBAŞKANI’NIN ERKEN SEÇİM İSTEDİĞİNİ NEREDEN BİLİYOR”

Bahçeli Cumhurbaşkanı’nın erken seçim istediğini nereden biliyor? MHP ile koalisyon istemediğini nereden biliyor? Cumhurbaşkanı’nın Ak Parti’ye bir telkini ve tavrı söz konusu değil. Siz hükümet kurmak istemiyorsunuz. Neden siyaset yapıyorsunuz? Hükümet olmuyorsunuz, koalisyon ortağı olmuyorsunuz, seçim hükümetine üye vermiyorsun. Yarın vatandaştan nasıl oy isteyeceksin?

“MHP MÜZMİN MUHALEFET”

Siyasetin bir amacı olur. Allah aşkına MHP’nin ne dediğini bilen var mı? Örneğin çözüm sürecine karşılar. Bu konuda ne istediğini bilen var mı MHP’nin? Çözüm önerisi ne? Yok. Bir siyasetsizlik hali var. Her şeye karşı olmak, her şeyi reddetmek. Burada bir siyasi bunama hali var. Bunu MHP’ye oy veren insanların görmesi lazım. AK Parti’nin yaptıklarına ortak olmak istemiyorsanız başka bir partiyle koalisyon yaparsınız. Ama hayır. Ben hep muhalefet olacağım. Müzmin muhalefet.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim