• BIST 9524.59
  • Altın 2530.149
  • Dolar 32.5654
  • Euro 34.6382
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Türkiye’nin ressamları Torbalı’da buluştu

Türkiye’nin ressamları Torbalı’da buluştu
Uluslararası Suluboya Derneği'nin Torbalı'da açtığı 55 ressamın eserlerinden oluşan "Suyun Büyüsü" adlı resim sergisi, ilçe halkı ve sanatseverler...

Uluslararası Suluboya Derneği'nin Torbalı'da açtığı 55 ressamın eserlerinden oluşan "Suyun Büyüsü" adlı resim sergisi, ilçe halkı ve sanatseverler tarafından yoğun ilgi görüyor.

Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen serginin açılışını Torbalı Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez ile ilçe protokolü gerçekleştirdi. Uluslararası Suluboya Derneği Başkanı Atanur Doğan, Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez'e özel sulu boya çalışmalarının bulunduğu bir katalog hediye etti. Profesyonel ve amatör çok sayıda ressamın katıldığı bir kokteyl ile açılan serginin 15 gün boyunca ziyarete açık kalacağı belirtildi. Bu arada, 55 ressama ait eserlerin aynı zamanda satışının da yapılabildiği kaydedildi.

Sergiye katılan ressamlara birer adet katılım belgesi takdim eden Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, "Yaşadığınız, yönettiğiniz, her şeyinden sorumlu olduğunuz bir şehirde eğer hedefiniz gerçekten "değişimse" rehberiniz mutlaka sanattır ve onun en büyük değeri olan estetiktir" dedi.

"Sanat dalları ne olursa olsun, bütün sanatçılar belki farkında bile olmadan belediye başkanlarının birer rehberi, danışmanı, sosyal bilimcisi, mimarı gibidirler" diyen Başkan Görmez, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Sanatçılarımız tarafından çizilen, resim edilen, fırça vurulan her eser belli bir uygarlığın, kültürel birikimin eseridir ve oldukça değerlidir. Özellikle kent mimarisinde, kentlilik bilincinin oluşmasında sosyal, çevrenin, doğal yaşamın korunmasında, kültürel yaşam kalitesinin artmasında, resim, tiyatro, müzik ve edebiyat gibi çeşitli sanat dallarının öncülük yaptığını söyleyebiliriz. Dün olduğu gibi bugün de sanat sadece hayatımıza estetik katmıyor. Sosyal ilişkilerimizi belirliyor, çoğu eserler bizi ön yargılardan da kurtarıyor. Çünkü sanatın dili evrenseldir ve insan aklının ortak ürünüdür. Çoğu konularda da ön yargılardan arındırılmıştır. Bilgisayarlar, sosyal medya tarafından her gün biraz daha kuşatılan ve bana göre yalnızlaşan gençlere psiko-sosyal sorunlara çözüm olabilecek alanlardan biride kuşkusuz sanattır. Bu alanı boş bırakmamaya özen gösteriyorum. Bir tablodan, fotoğraftan, resimden, tiyatro oyunundan, ya da şarkı sözünden, senfoniden daha güçlü bir ifade biçim olabilir mi?"

Türkiye’nin ressamları Torbalı’da buluştu

Türkiye’nin ressamları Torbalı’da buluştu

Türkiye’nin ressamları Torbalı’da buluştu

Türkiye’nin ressamları Torbalı’da buluştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim