• BIST 8718.11
  • Altın 2246.886
  • Dolar 32.3304
  • Euro 35.1765
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Türkiye’nin Önde Gelen Yazarları Erzurum’a Gelecek

Türkiye’nin Önde Gelen Yazarları Erzurum’a Gelecek
Doğu Anadolu Bölgesi'nin en kapsamlı kitap fuarı Erzurum'da başlıyor.

Doğu Anadolu Bölgesi'nin en kapsamlı kitap fuarı Erzurum'da başlıyor. 28 Nisan-8 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan Erzurum Kitap Fuarı Türkiye'nin ünlü isimlerini ağırlayacak.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından 28 Nisan-8 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan Doğu Anadolu Bölgesi'nin en kapsamlı Erzurum Kitap Fuarı'nın tanıtım toplantısı yapıldı. Toplantıya Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitçi, Genel Sekreter Yardımcısı Ünsal Kıraç katıldı.

"OKUMA ALIŞKANLIĞINI GELİŞTİRECEĞİZ"

Erzurum Kitap Fuarı'nın tanıtım filminin izlenmesinin ardından konuşan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, fuar kapsamında çeşitli sürpriz ve hediyelerin olacağını belirtti. Amaçlarının okuma alışkanlığını geliştirmek olduğunu söyleyen Başkan Sekmen, "Biz bu geleneksel olayı devam ettirme arzusundayız. Fuarı ziyaret eden tüm çocuklara hediyelerimiz olacak. Ayrıca Mehmet Akif Ersoy, Ahmet Hamdi Tanpınar, Cemil Meriç, Kazım Karabekir Paşa ve Necip Fazıl Kısakürek figürleri gerçekçi silikon maskeler ile fuar boyunca ziyaretçilerimizi karşılayacak. Böylelikle ayrı bir görsellik oluşturmuş olacağız. Erzurum'da eğitim gören öğrencilerimizi buraya taşıyarak okuma alışkanlığının gelişmesine imkan sunulacak. Yapılacak imza günleri ve söyleşilerle kapsamlı bir fuar gerçekleştireceğiz" dedi.

"ERZURUM KİTAP FUARI GÜNDEME OTURMALI"

Erzurum Kitap Fuarı'nın gündeme oturması gerektiğini vurgulayan Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, "Bölge açısından son derece önemli bir organizasyonu gerçekleştireceğiz. Fuar kapsamında söyleşi, imza günleri ve çeşitli aktiviteler çok güzel düşünülmüş. Erzurum'un kitap fuarı gündeme oturmalı. Bölgeye yakışan bu kitap fuarı için emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

TÜRKİYE'NİN ÖNDE GELEN İSİMLERİ ERZURUM KİTAP FUARI'NDA

28 Nisan'da başlayarak 11 gün sürecek olan Erzurum Kitap Fuarı, Prof. Dr. İlber Ortaylı, İnci Aral, Ediz Hun, Tekin Sönmez, Şükrü Erbaş, Hayati İnanç, Ahmet Taşağıl, Sinan Yağmur, Mehmet Paksu, Semih Coşkun, Dücane Cündioğlu, Ali Ural ve Vehbi Vakkasoğlu gibi birçok ünlü isme ev sahipliği yapacak. 100'ü aşkın yayınevinin katılacağı organizasyonda on binlerce kitap sunularak, imza günleri, söyleşiler ve çeşitli etkinliklerle devam edecek. Bölge illerinden katılımın sağlanacağı Erzurum Kitap Fuarı 1 milyon ziyaretçi hedefiyle açılacak.

Fuarın açılış törenine Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman'ın da katılacağı belirtildi.

Türkiye’nin Önde Gelen Yazarları Erzurum’a Gelecek

Türkiye’nin Önde Gelen Yazarları Erzurum’a Gelecek

Türkiye’nin Önde Gelen Yazarları Erzurum’a Gelecek

Türkiye’nin Önde Gelen Yazarları Erzurum’a Gelecek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim